Szégyenfal: ezek az országok isszák rajtunk kívül a LEGTÖBB palackozott ásványvizet

Meg tudnád mondani, miért iszol PET-palackos ásványvizet? Mi a baj a csapvízzel? Sajnos Európa élvonalába kerültünk, és erre ne legyünk büszkék.

Emlékeztek még, hogy a '90-es években mennyire újdonságnak, sőt, menőnek számított design-os palackból inni az addig ismeretlen ásványvizeket? Nem véletlen, hogy megannyi márka konkrétan luxus szintekig vitte termékét (pl. Perrier, Evian, Fiji.)

Ezt is nézd meg!

17 totál érthetetlen és felesleges kajacsomagolás

"A magyarok egyébként lassan kezdtek el rászokni a palackozott víz fogyasztására, a kilencvenes évek elején az egy főre eső évi fogyasztás 3 liter/fő körül mozgott. A fogyasztás 1993-ban kezdett el lendületesen felfelé ívelni, innentől kezdve évente 20-30%-kal nőtt, és 2017-ben elérte az évi, fejenkénti 125 litert" - írja a chikansplanet.

Mára viszont Európa legtöbb ásványvizet fogyasztó nemzetei között foglalunk helyet, ami folyadékbevitel szempontjából akár jó hír is lehetne, de a környezetre nézve nagyon nem az.

A 24 cikkéből kiderül, hogy az európai ásványvízfogyasztás tényleg inkább a hatékony marketingnek köszönhető, mintsem annak, hogy ne lenne iható vagy elérhető árú a csapvíz. Mert az. Nagyon is.

Mára éves szinten 126,3 litert iszunk meg Magyarországon!

A Világgazdaság listája alapján megtudhatjuk, kik a legfőbb PET-palackos vízfogyasztók Magyarország mellett:

1. Olaszország (évi 188,1 liter)

2.Németország(évi175,4 liter)

3. Spanyolország (126,3 liter)

4. Franciaország (évi 125,2 liter)

5. Portugália (évi 125,1 liter)

Két jó példa is van: az Egyesült Királyságban csak évi 35,9 litert, Írországban pedig évente átlagosan 48,2 litert isznak.

LE A PET-PALACKOKKAL! Vigyél saját palackot, kulacsot magaddal, és igyál csapvizet, ami tökéletes minőségű nálunk!

Ezeket is nézd meg:

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...