A szegedi Gulyáscsárda tulajdonosa, Holló János 22 éve bérelte a Mars téren található éttermet a helyi önkormányzattól. A Telex cikke szerint Szeged híres terén 65 éve megállás nélkül étterem működött, a népszerű Gulyáscsárda sikerét egyedül a pandémia miatti szigorítások törték meg néhány évvel ezelőtt.
Holló János a Szegedi Napnak elmondta:
Egyetlen szóval meg tudom indokolni, hogy miért zártam be a Gulyás csárdát, szakácshiány. Ha két szóban lehet, akkor globális szakácshiány.
Az étteremben a szakácsok havi nettó 450 ezer forintért dolgoztak 15 napot, a napi nettó 30 ezer forint azonban nem volt elég ahhoz, hogy megtartsa a munkaerőt, így június 19-én végleg bezárták az éttermet.
A vendéglátóipart sújtó munkaerőhiány egyre nehezebbé teszi az életet a munkáltatók számára, néhány héttel ezelőtt volt olyan balatoni étterem, amely nettó 800 ezres fizetésért sem talált egyhamar munkaerőt.
Forrásunk volt. Címlap: Facebook.com/Gulyáscsárda
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: