Bezár Szeged egyik leghíresebb és legrégebbi étterme

65 éve folyamatosan nyitva tartó étterem zárta be kapuit végleg július közepén. A szegedi Gulyáscsárdát sokan ismerték nemcsak a városban, de szerte Magyarországon is.

A szegedi Gulyáscsárda tulajdonosa, Holló János 22 éve bérelte a Mars téren található éttermet a helyi önkormányzattól. A Telex cikke szerint Szeged híres terén 65 éve megállás nélkül étterem működött, a népszerű Gulyáscsárda sikerét egyedül a pandémia miatti szigorítások törték meg néhány évvel ezelőtt.

Az egykori Gulyáscsárda (kép: Facebook.com)

Holló János a Szegedi Napnak elmondta:

Egyetlen szóval meg tudom indokolni, hogy miért zártam be a Gulyás csárdát, szakácshiány. Ha két szóban lehet, akkor globális szakácshiány.

Az étteremben a szakácsok havi nettó 450 ezer forintért dolgoztak 15 napot, a napi nettó 30 ezer forint azonban nem volt elég ahhoz, hogy megtartsa a munkaerőt, így június 19-én végleg bezárták az éttermet.

A vendéglátóipart sújtó munkaerőhiány egyre nehezebbé teszi az életet a munkáltatók számára, néhány héttel ezelőtt volt olyan balatoni étterem, amely nettó 800 ezres fizetésért sem talált egyhamar munkaerőt.

Forrásunk volt. Címlap: Facebook.com/Gulyáscsárda


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek