Bezár Szeged egyik leghíresebb és legrégebbi étterme

65 éve folyamatosan nyitva tartó étterem zárta be kapuit végleg július közepén. A szegedi Gulyáscsárdát sokan ismerték nemcsak a városban, de szerte Magyarországon is.

A szegedi Gulyáscsárda tulajdonosa, Holló János 22 éve bérelte a Mars téren található éttermet a helyi önkormányzattól. A Telex cikke szerint Szeged híres terén 65 éve megállás nélkül étterem működött, a népszerű Gulyáscsárda sikerét egyedül a pandémia miatti szigorítások törték meg néhány évvel ezelőtt.

Az egykori Gulyáscsárda (kép: Facebook.com)

Holló János a Szegedi Napnak elmondta:

Egyetlen szóval meg tudom indokolni, hogy miért zártam be a Gulyás csárdát, szakácshiány. Ha két szóban lehet, akkor globális szakácshiány.

Az étteremben a szakácsok havi nettó 450 ezer forintért dolgoztak 15 napot, a napi nettó 30 ezer forint azonban nem volt elég ahhoz, hogy megtartsa a munkaerőt, így június 19-én végleg bezárták az éttermet.

A vendéglátóipart sújtó munkaerőhiány egyre nehezebbé teszi az életet a munkáltatók számára, néhány héttel ezelőtt volt olyan balatoni étterem, amely nettó 800 ezres fizetésért sem talált egyhamar munkaerőt.

Forrásunk volt. Címlap: Facebook.com/Gulyáscsárda


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...