5 alapanyag, ami tovább eláll, mint gondolnád

A szavatosság nagy rákfenéje a konyhai munkának: minden élelmiszerre kínosan oda kell figyelnünk, nehogy megromoljon, és a kukában landoljon még a felhasználás előtt. Persze nem minden alapanyag miatt kell folytonosan aggódnunk: vegyünk sorra most pár olyat, ami meglepően sokáig eláll.

Mindegy, hogy tartós vagy friss élelmiszerről van szó, alapvetően mindenről elmondható, hogy előbb vagy utóbb lejár majd, amikor is kénytelenek leszünk kidobni. A szavatosság problémája egyes kamra- és hűtőlakókat jobban érint, másokat kevésbé, és általában a legtöbb élelmiszerről tudhatjuk is, hogy mennyi időt hagyhatunk még neki a végső megromlás előtt. Vannak azonban becsapós delikvensek, amelyek – megfelelő tárolási körülmények között – jóval tovább fogyaszthatóak maradnak, mint ahogy azt gondolnánk róluk. Jöjjenek a szavatosság trükkös nagyágyúi, akik képesek lépten-nyomon kicselezni az elmúlást.

Nézd meg galériánkban a meglepően sokáig eltartható élelmiszereket!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tanácsok várnak itt:

Legújabb receptek

Nemzeti macaron (fehér csokis-epres)

Magyarországon kevésbé elterjedt, de nekem a svájci habcsókos módszer nagyon bevált a macaronok készítésekor! Nem annyira professzionális, mint az olasz módszer, viszont sokkal biztosabb ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!