5 alapanyag, ami tovább eláll, mint gondolnád

A szavatosság nagy rákfenéje a konyhai munkának: minden élelmiszerre kínosan oda kell figyelnünk, nehogy megromoljon, és a kukában landoljon még a felhasználás előtt. Persze nem minden alapanyag miatt kell folytonosan aggódnunk: vegyünk sorra most pár olyat, ami meglepően sokáig eláll.

Mindegy, hogy tartós vagy friss élelmiszerről van szó, alapvetően mindenről elmondható, hogy előbb vagy utóbb lejár majd, amikor is kénytelenek leszünk kidobni. A szavatosság problémája egyes kamra- és hűtőlakókat jobban érint, másokat kevésbé, és általában a legtöbb élelmiszerről tudhatjuk is, hogy mennyi időt hagyhatunk még neki a végső megromlás előtt. Vannak azonban becsapós delikvensek, amelyek – megfelelő tárolási körülmények között – jóval tovább fogyaszthatóak maradnak, mint ahogy azt gondolnánk róluk. Jöjjenek a szavatosság trükkös nagyágyúi, akik képesek lépten-nyomon kicselezni az elmúlást.

Nézd meg galériánkban a meglepően sokáig eltartható élelmiszereket!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tanácsok várnak itt:

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...