Szárazbab, lencse, csicseri: 5 lépés, amit sose hagyj ki, ha velük főzöl
Száraz hüvelyesekkel ugyan macerásabb főzni, mint konzervekkel, de sokkal inkább megéri ezt az utat választani íz, tápérték és állag szempontjából. Ha így teszünk, az alábbi lépéseket sose hagyjuk ki!
Mindegy, hogy klasszikus bablevest, vöröslencsés harirát vagy sárgaborsó-főzeléket készítünk, ezekhez a receptekhez mind száraz hüvelyesre lesz szükségünk. Persze, megoldhatnánk őket lustán, macera nélkül konzervből is, de a végeredmény garantáltan más lenne így. Válasszuk inkább a hosszabb, keskenyebb utat, ami száraz hüvelyessel van kikövezve – vezetőül pedig fogadjuk el az alábbi konyhai tippeket.
Nézd meg galériánkban a száraz hüvelyesekkel való főzés tippjeit, a tanácsokért kattints a képre!
5 fotó
Kedvenc receptjeink száraz hüvelyesekkel:
lencsefőzelék
A dhal az egyik kedvenc indiai fogásunk, hiszen gyorsan elkészül, ugyanakkor csinos és tápláló. Gyakorlatilag minden alkalomra bevethető, legyen az romatikus vacsora, vasárnapi ebéd, vagy ...
babos egytálételek
A cucina povera, azaz a szegények konyhájának remekműve ez az olasz egytálétel. A Toszkánában népszerű fogás kiváló módja a száraz kenyér megmentésének, ezen kívül pedig egy ...
falafel
Az egyik legismertebb közel-keleti étel a falafel, ami a hummusszal együtt egész Európát is meghódította. A falafel fő alapanyaga a csicseriborsó, amit ebbe a receptbe azonban nem főtt, ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További hasznos konyhai tippekkel gazdagodhatsz itt:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!