Szakácskönyv: Babszem Jankó kedvenc receptjei gyerekeknek

A szakácskönyv könnyen elkészíthető receptekkel szeretné a hüvelyes növények népszerűségét növelni a gyerekek és szüleik körében. A babok, lencsék, borsók nagyon változatos formákban, színekben fordulnak elő és sokféleképpen elkészíthetőek, ezért már kinézetre is vonzó ételek lehetnek a gyerekek számára.

A babok, lencsék, borsók - azaz a hüvelyes növények száraz és friss termései - olcsó és környezetbarát megfelelői az állati fehérjéknek, valamint gazdagok mikro- és makrotápanyagokban is. Miközben Afrikában és Ázsiában nagy népszerűségnek örvendenek, sajnos Európában nem fogyasztunk belőlük annyit, amennyit a táplálkozási ajánlások alapján kívánatos lenne.

Ez a könyv recepteket és érdekességeket is tartalmaz a hüvelyes növényekről és elkészítésükről. Arra biztatjuk a szülőket, hogy a gyerekeket is vonják be a főzésbe – örömmel fogják a saját ételüket elkészíteni, miközben megismerkedhetnek egészséges finomságokkal és azok eredetével is. A “babos kisokos” rövid iránymutatást nyújt a hüvelyes növények előkészítésével és főzésével kapcsolatban; ezt követően pedig megismerkedhetünk az Európában elterjedt hüvelyes növények legfőbb tulajdonságaival is.

Ez a kiadvány a TRUE (Transition paths to sustainable legume-based systems in Europe) projekt keretében jött létre, amelynek célja a hüvelyes növények fenntartható termesztésének fejlesztése és fogyasztásuk elterjesztése Európában.

essrg.hu

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...