SZABADTŰZ: Ínyenc falatok az erdőben? Bebizonyítom, hogy nem lehetetlen

Noha mindjárt véget ér a nyár, szerintem ilyenkor a legjobb járni az erdőt, mert zseniálisak a körülmények. A cikkből kiderül, hogy legyünk odakinn is ínyencek. (X)

Nem csak a naptár, hanem a hőmérő is arról tanúskodik, lassan itt az ősz, ennek örömére ki is szabadultunk gyorsan hétvégén az erdőbe kirándulni, és a végén főztünk is. Szerencsére - mivel már nincs negyven fok - nem kellett megaszalódni a fák alatt vagy szinte elpárologni a tisztásokon. Pár hete a Börzsönyben egyedül kínlódtam ilyen körülmények között, és bár azért annak is megvolt a szépsége, hálás voltam a mostanában jellemző, hűvösebb időért. Most hétvégén a fák zöld levelei még a helyükön voltak, a nap is kellemesen átsütött közöttük, a madarak csicseregtek, szóval minden ideális volt egy jó kiránduláshoz, majd főzéshez.

Fontos, hogy az erdei főzőcske nem érhet véget a kaja belapátolásával!

  • Bármennyire is el vagyunk telve a finom falatokkal, mi mindig összeszedjük a szemetet magunk után.
  • Ha szeretnél te is hétről hétre szép környezetben kirándulni, és esélyt adni erre másnak is, pakolj el te is magad után!
  • Sőt, akár tegyél be egy plusz szemeteszsákot a pakkodba, és ha találsz itt-ott szemetet az ösvény mellett, ne legyél rest, kapd fel azt is - mi is így szoktunk tenni!
  • Ha téged is zavar az erdőben eldobált szemét, csatlakozz a TeSzedd! mozgalomhoz, akik kesztyűt és zsákot is biztosítanak számodra, ha felcsapnál az erdőt védelmező szuperhősnek.

Mi az a TeSzedd!?

Ha Tamáshoz hasonlóan te is a hazai erdők, mezők szerelmese vagy, csatlakozz Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmához, a Te Szedd!-hez. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezik meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen tisztítsuk meg szűkebb-tágabb környezetünket. Ha tetszik a kezdeményezés, gyere és regisztrálj! Ezt az e-mail címeddel vagy a Facebook profiloddal tudod megtenni.

Tabulé és fokhagymás-szójás csirkemell

Ha már ilyen tökéletesen alakult ez a hétvége, akkor végre kipróbáltam egy különlegesnek mondható receptet. Mert valljuk be, ha az ember a szabadban főz, akkor próbál egyszerű, kevés alapanyagból álló ételeket főzni, az ínyenckedés sokszor eszébe sem jut.

De miért ne lehetne a szabadban is túllépni a hétköznapi recepteken?

Sikerült egy egyszerre ínyenc és mégis pofonegyszerű fogást választanom a hétvégi erdei főzőcskéhez. Tabulét készítettem, hogy a nyár színeit visszahozzuk kicsit az életünkbe. A zöldfűszeres, paradicsomos bulgurt fokhagymával és szójával megbolondított, pácolt csirkemellel dobtam fel.

A pácolás, a kétféle zöldfűszer miatt bonyolultnak tűnhet ez az étel, de igazából fél óra alatt kész minden.

RECEPTÉRT KLIKK IDE!

Miután belapátoljuk a kaját, vagy hősiesen folytatjuk a túránkat, vagy kifekszünk a rétre ejtőzni. Akiknek fekete lyuk van a gyomruk helyén, és még mindig éhesek, azok még kibonthatnak egy szalámis szendvicset, vagy ha éppen Visegrád környékén járnak, pisztrángozni is beugorhatnak. Ez azért kirívó eset, én azt mondom!

Nézzétek meg a videót, és amíg ilyen szép, napsütés idővel kényeztet minket az időjárás, menjetek, járjátok a természetet, óvjátok és figyeljetek oda rá!

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Gyorstalpaló öntöttvas serpenyődhöz - vásárlás és ápolás. Figyelem, tapasztalatból írt sorok következnek!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...