Itt állunk szeptember idusán, és egyáltalán nem úgy tűnik, hogy a nyár véget akarna térni, szóval az indiánok meg a vénasszonyok nyara idén asszem bőven ki lesz maxolva. Mondjuk ezzel semmi gond, én adom is, annyira nagyon, hogy le is gurultunk a Duna-partra grillezni.
A lustaság nagy úr nálam, az éhség pedig totálisan ki tud készíteni, ha arról van szó, így tehát kellett valami egyszerűen elkészülő kaja, ami lehetőleg nagy mennyiségű és finom is egyszerre!
A recept, amit választottam, már megállta a helyét egyszer tavaly, amikor is cimborámnál az erkélyen grillezünk egy hatalmasat, ráadásul az év legmelegebb napján - hát, a szomszédok nem díjazták különösebben.
Ez tehát egy kipróbált receptúra volt, és igazából csak hús - nyilván sertés - és ananász kell hozzá, ja meg kis szójaszósz és méz, de ez már mind részletkérdés.
Az ihletet amúgy a szamurájok földje adta, nevezetesen Japán, hiszen ott pereg ez a teriyaki téma. Hót egyszerű sztoriról van szó: fogod a húst, felhúzod grillpálcikára, majd megsütöd, a végén egy szójaszószos-melaszos cuccal lekened, és picit rásütöd. Nos, ugye, hogy nem annyira nagy ördöngösség?
Szóval nézd meg a videót, vásárolj be hozzá, és lépés a természetbe egy utolsót grillezni ebben a gyönyörű időben, szevattok!
Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?
Ez a legjobb egyedényes paradicsomos tészta...és egyben irtó pöpec túrakaja is!