Szabadtűz bemutatkozó - ciderrel és chorizóval

Nem is lehetne jobban indítani egy bemutatkozást, mint valami disznósággal, ami jelenesetben chorizo formájában érkezik. Természetesen a szabadban készítve, tűzön sütve!

Évek óta szeretek túrázni járni: legyen szó nyári tikkasztó hőségben való gyaloglásról, vagy téli hótalpas, orkánerejű embert próbálásáról. Viszont a hegyen való szenvedésen, és a menedék-házakban lefojtott tátra teák bűvöletén túl, mindig marhára hiányzott, hogy valami jót ehessek a túra közben. Mert ugye köztudott, hogy ilyenkor a kalória bevitelt fokozni kell, amit nyilván rendesen meg is teszek én is - fokozott müzliszelet, és energiazselé formájában-, de hát ez egy foodie-nak, mint nekem, eléggé szolid.

Cideres chorizo hagymával recept

Így jutottam arra az ötletre, hogy túráim során olyan komfortos kajákat fogok készíteni, amihez maximum egy vasserpenyőre vagy gázfőzőre van szükség, a szabad tűzön való főzéshez. Aztán ezt szívesen meg is osztom a többi emberrel, mert nyilván rajtam kívül is sok ember ábrándozik, a szabadban való főzésen.

Mert 2017 a zöldbe menekülés éve, ahogy a különféle social média felületeket vizslatom.

Az arcok akik idáig a menő hipszterség égisze alatt a Madách tér különböző egységei előtt próbálták megfejteni, hogy miben rejlik az élet értelme, azokat egyre többet látom kiszabadulva a természetbe, ami nagyon derék és egészséges dolog.

A szabadban főzés pedig egyáltalán nem fikció, mert majd meglátjátok, hogy az ég világon semmi extra dologra nincs szükség, csak pár hozzávalóra, egy príma vasból készült edényre, és tűzre a szabadban, na megy egy ukulelére, hogy ne csak a pacsirták daloljanak. Így készülnek majd okos és pazar ételek Szabadtűzön!RECEPTÉRT KLIKKELJETEK IDE!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...