Szabad szárnyasok és én

Ezt a húskrémreceptet nagyapámtól tanultam. Igaz sokkal később, amikor már neki sem voltak tyúkjai. 

Nagymamám pedig praktikus asszony volt. Ez a recept is többféleképpen, májból, sertésből, halból, de még babból, vagy lencséből is elkészíthető.

„Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket”

Buday Péter

Legújabb receptek

Tormakrémes-lazacos falatkák

Az ünnepi asztalra előételnek minden évben készítek kis falatkákat..... A tésztát előre megsüthetjük, és a krémet is elkészíthetjük, de csakis közvetlenül tálalás előtt ...

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...