Az omlettel garantáltan jól indul a nap, és ha még meg is töltjük valamivel, biztosan nem éhezünk meg egyhamar a strandon.
Tudnivalók
- Egy főre 3 tojással számoljunk és minden adagot külön készítsünk.
- Villával verjük fel a tojásokat, kevés vizet (1-2 evőkanálnyi víz 3 tojáshoz) is adhatunk hozzá, ez hozzásegít a habos állag eléréséhez. Nem kell hosszan habosítani, 10-12 másodperc alatt épp elegendő levegőt juttatunk bele.
- Közepes lángon süssük a tojáslepényt. A hirtelen magas hő hatására megkeményedik az egész, és oda a könnyű habosság.
- Mindig előmelegített tányéron tálaljuk.
Zöldséges omlett készítése lépésről lépésre >>
{ GALÉRIA = title:Z%C3%B6ld%C3%A9sges%20omlett%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 0,1,2,3,4,5,6,7 }
A zöldséges omlett receptjét itt mentheted el >>
Töltsd meg és ízesítsd!
A lágy tojáslepény bármiféle töltelék és fűszerezés nélkül is fenséges, ám érdemes a különféle variációkkal próbálkozni, így biztosan nem unjuk meg.
- A tojásokat ízesíthetjük apróra vágott zöldfűszerekkel: oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, snidlinggel stb.
- A töltelékek számának pedig csak a fantáziánk és a piac vagy a kertünk szezonális kínálata szabhat határt. Kerülhetnek az omlett belsejébe apróra vágott zöldségek (padlizsán, cukkini, paprika, paradicsom, spenót, sóska stb.), különféle gombák, de gazdagabb finomságok is (kolbász, szalonna) a férfiak nagy örömére, és a reszelt sajtról se feledkezzünk meg.