6 étel, amiből ne szedj a svédasztalról, mert mérgezést okozhat

A svédasztalos étkeztetést nagyon sokan imádják, azonban ha kicsit is kényes gyomrúak vagyunk, jobb, ha bizonyos ételekkel/italokkal vigyázunk, és inkább nem pakoljuk őket a tányérunkra vagy poharunkba utazás/nyaralás alkalmával, mert akár ételmérgezést is kaphatunk.

Hihetetlen vagy sem, de enyhébb és komolyabb ételmérgezések táptalaja lehet egy svédasztal. Hiába guszta, színes, illatos és étvágygerjesztő az étel- és italhalmok esztétikája, a szobahőmérsékleten tárolt élelmiszerek (főleg nyáron) nem ritkán okozhatnak bajt. Biztosan ti is ismertek legalább egy embert, akinek nyaralását egy ételmérgezés húzta keresztbe. Lássuk, mely fogás lehet kellemetlen bakteriális fertőzés illetve mérgezés táptalaja egy ártatlannak tűnő svédasztal kínálatából.

Biztonságos reggelik akár a svédasztalról is:

Vegán granola

Ki ne szeretné a granolát, az egyik legklasszabb reggelivariációt, amit ráadásul mindenféle desszert összetevőjeként is használhatunk?! Kellemesen ropogós, picit édes, zabos csoda, amit ...

Császárzsemle

Múlt héten egy klassz kenyeres/ péksütis könyvre bukkantam a könyvesboltban, első átlapozás után nem is annyira a kenyerek, annál is inkább a zsemlék keltették fel a ...

Kattints a képre, és nyílik a rizikós ételek galériája!

Forrásunk volt.


Még több életmód cikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

„Ha valaki heti egyszer eszik húst, az már elismerést érdemlő...

Molnár Dávid hétköznap a 24.hu újságírója, hétvégén azonban vegán cukrásszá avanzsál, desszertkölteményeit, amelyek megszólalásig hasonlítanak az „eredeti”, nem vegán változatra pedig Instagram-oldalán és blogján osztja meg. Január hosszú évek óta a vegán táplálkozás hónapja, ennek apropóján beszélgettünk Molnár Dáviddal a vegán sütés-főzés rejtelmeiről.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...