Ha az ősz desszert lenne, a sütőtökös tiramisu jelmezébe bújna

Sütőtöktől pikáns és a megszokottnál is krémesebb tiramisut hoztunk nektek, ha szezonálissá tennétek eme kedvelt olasz desszertet. Nézzétek, milyen szép, narancssárgás színt kapott! Ja, meg egy kevés Cointreaut-t is...

A tiramisu az krémdesszert, amit még az is szeret, aki a kávét nem kedveli: a babapiskóta puha, olykor ropogós textúrája, a mascarpone non plus ultra krémessége és a kávé édességet ellensúlyozó kesernyéssége tökéletes trió.

Ha azonban elgondolkodtál, hogyan lehetne kicsit variálni egy plusz (olcsó!) hozzávalóval, és egyszerre ősziesíteni-téliesíteni a tiramisut, akkor egyet mondunk: sütőtökkel!

Sütőtökös tiramisu, teljes recept a képre kattintva! / Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Nem újdonság, hogy az édes sütőtökből nemcsak sütőben sült szeletek készülhetnek, hanem tészta, krémleves, egytálétel, pumpkin spice latte, de akár édességek is, így adta magát, hogy kipróbáljuk tiramisuban is: Flóra elkészítette, az íz- és élményfokozás érdekében pedig narancshéjat és Cointreau-t, azaz narancslikőrt is bevetett...

Sütőtökös tiramisu, teljes recept a képre kattintva! / Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

...na de hogyan kerül bele a sütőtök?

A krémhez kerül a sütőtök, méghozzá úgy, hogy tökpürét készítünk: a tököt héjában 40-50 percig sütjük, majd ha kihűlt, kikaparjuk a húsát, és félretesszük. A cukrot és a tojássárgáját is kikeverjük, ehhez megy a tökpüré, a fahéj, a narancshéj, a Cointreau, majd a mascarpone, végül pedig a felvert tojásfehérje. Ezzel a krémmel, no meg kávéval rétegezzük a piskótánkat, voilá!

A sütőtökös tiramisu teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Próbáld ki a sütőtököt ezekben az édességekben is:

Sütőtökös rácsos linzer

Az őszies hangulat elérte a kedvenc linzerszeletünket is: a dióhabos, rácsos sütemény belsejében sütőtökpürére cserélte a savanykás baracklekvárt. De nem ez az egyetlen változás, ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ínycsiklandozó recept Flórától:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...