Nyersen, sülve, főve – Így edd a sütőtököt minden formájában

Ha eljön az ősz, senkit nem kell nagyon noszogatni, hogy sütőtököt egyen: persze a „hogyan” terén nem árt beiktatnunk némi változatosságot, hiszen az még sem járja, hogy mindig krémleves kerüljön az asztalra!

Amint beérnek az első narancssárga sütőtökök, megindul az egészen februárig tartó folyamatos krémleves- és rizottókészítés, aminek főszereplőjévé mindig az édeskés zöldséget tesszük meg. Pedig tényleg szinte bármilyen receptbe beilleszthetjük a sütőtököt, a konyhai eljárások közül is az összeset bevethetjük, hogy igazán finom és különleges étkeket alkossunk, változatosak maradjunk a hosszasan elnyúló tökszezon minden hetében. Jöjjön most pár olyan recept, ami garantáltan feldobja majd a monotonitást.

Nézd meg galériánkban a sütőtök elkészítési módjait!

Receptek, amelyeket feltétlenül próbálj ki:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További őszi tartalmakért olvass tovább:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek