Az első szülinap után sorra bújnak elő gyermekünk hófehér fogacskái, következésképp egyre több rágcsálható étellel kínálhatjuk. Egyéves kortól adható ez a fogás is, kézbe vehetik a picik, tanulgathatják az önálló evést, saját maguk emelik szájukhoz a finom falatokat.
Persze az egészségességnek, mint fő konyhai irányelvnek, ezúttal is teljesülnie kell: így kerülnek (bő olaj helyett) a sütőbe a bundázott brokkolirózsák. És az eredmény? Az egész család számára élvezetes főfogás, amit ki-ki kedve szerint natúr vagy fűszeres joghurtba mártogathat, a legkisebbek természetesen az előbbivel maszatolhatják össze magukat.
Még több babakonyha recept itt
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- Panírozáshoz:
- liszt
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
- 5 dkg blansírozott mandula
Elkészítés:
- A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és megpároljuk – nem teljesen puhára!
- Konyhai papírtörlőre szedjük, és száradni hagyjuk, ill. leitatjuk a nedvességet róluk, amennyire lehet.
- A mandulát finomra daráljuk, belekeverjük a zsemlemorzsába.
- Panírozzuk a brokkolirózsákat (liszt, tojás, mandulás zsemlemorzsa).
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és közepesen meleg sütőben ropogósra sütjük.
Még több babakonyha recept itt!