A rizsfőzés sokak mumusa, a következő trükkel viszont egészen biztosan nem lehet elrontani a népszerű köretet. Ha a nagy főzés miatt már nincs hely a főzőlapon, használd a sütőd! A következő trükköt egy TikTok-felhasználó töltötte fel a népszerű videómegosztóra, ez a rizsfőzési módszer pedig mindössze 45 percet igényel (talán kicsit hosszabb, mint amihez hozzá vagyunk szokva, de még attól sem kell félni, hogy odaég az edény alja).
Vegyél elő egy sütésálló jénai tálat, és szórj bele egy rész rizst. Ezt öntsd fel két rész vízzel, sózd meg ízlés szerint, esetleg – ahogy a videóban is – adj még hozzá két evőkanálnyi vajat és fűszert (ez a rész teljesen opcionális, zsiradék azonban nem árt a sütőben készült rizsnek sem).
A tálat fedd le alufóliával, majd süsd 45 percen keresztül 190°C-on. Ha letelt a sütési idő, kapcsold ki a sütőt, vedd ki a rizst, és hagyd állni még fólia alatt öt percig.
A sütőben készült rizs általában puffadtabb és puhább lesz, mint a tűzhelyen főzött rizs, ez pedig a hőhatással van összefüggésben.
Amikor a rizs sütőben sül, a hő egyenletesebben oszlik el a sütőedényben, mint a tűzhelyen. Ahogy a víz felmelegszik, a rizs magába szívja a vizet, hogy a szemek megpuhuljanak és megfőjenek. Miután megfőtt, a sütő egyenletes hője segít eltávolítani a felesleges nedvességet, így tökéletesen megfőtt, puha rizs lesz a végeredmény.
Ezek a trükkök is érdekelhetnek:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!