Hogyan kerüld el az olajban sütést, amikor farsangi fánkot sütsz?

A legtöbben bő olajban sütik a fánkot, azonban simán elkészítheted a farsangi kedvencet egészségesebb verzióban is. Érdemes kipróbálni!

A farsangi időszakban a fánksütés szinte kötelező, ami valljuk be, több kellemetlenséggel is jár: először is rumli lesz a konyhában, az olajszagról pedig ne is beszéljünk. Bár az elsőt nem nagyon tudjuk kikerülni, de a másodikra van egy bevált trükk, amivel nemcsak az olajszagot úszhatod meg, de a bevitt kalóriák számát is csökkentheted, illetve a gyomrodat sem ülik majd meg annyira a fánkocskák. Sőt, a forró olaj hatására keletkező esetleges rákkeltő anyagoktól sem kell tartanod! Tehát rengeteg oka van annak, hogy kipróbáld a sütőben sült fánkokat.

Éljen a sütő!

Bizony, nemcsak fasírtot, rántott ételeket és sült krumplit készíthetsz a sütőben, hanem fánkot is, és olajos testvéréhez hasonlóan isteni finom lesz, csak sokkal könnyedebb.

Semmi extra hozzávalóra nem lesz szükséged, szóval nem kell amiatt izgulnod, hogy esetlegesen nehezen szerzed majd be az egyik alapanyagot, vagy több idő szükséges az elkészítéséhez. Lényegében a sütés kivételével mindent ugyanúgy kell csinálnod, mint a klasszikus fánk esetében. Ha esetleg tőlünk választanál receptet, mutatunk párat:

Ezeket a fánkcsodákat akár a diétádba is beillesztheted, hiszen jóval egészségesebbek, mint az olajban sült változatok. Azonban fontos hozzátenni, hogy ezekből se egyél egy-két darabnál többet, hiszen ugyanúgy tartalmaznak fehér lisztet illetve cukrot, szóval némi tervezést igényel, ha fánkot szeretnél enni a fogyókúrád alatt.


Jöjjön pár izgalmas infó a fánkról:

Címlapról ajánljuk

További cikkek