Süss tojáshéjban húsvéti sütit

A húsvéti sütik legesélyesebb befutóját nagyjából 15 perc alatt elkészítheted, a dicséreteket pedig az ünnep összes napján szerénység nélkül gyűjtögetheted. Hogyan csináld?

A húsvéti tojás alakú sütinek szerintünk senki sem tud majd ellenállni: ez az az ünnepi kedvenc, ami mindenkinek mosolyt csal az arcára. De leginkább a tiédre, hiszen ez a meglepetés alig pár perc alatt összedobható, kis díszítéssel és odafigyeléssel pedig tökéletes ünnepi édesség lehet.

Amire szükséged lesz:

  • 12 tojás (vagy amennyi sütit szeretnél bennük)
  • egy rajzszög
  • egy fakanál
  • két tálka
  • 1 evőkanál só
  • növényi olaj
  • a muffinsütő formád
  • alufólia
  • víz

Így csináld:

  • Fogd a nyers tojásokat, majd a rajzszögek segítségével csinálj apró lyukakat a héj felső részeire. Nagyjából akkora legyen a lyuk rajtuk, hogy egy fakanál szára beférjen rajtuk. Ezt a lépést nagyon finoman csináld, nehogy összetörd őket.
  • Ha minden tojás tetején ott a kis lyuk, akkor az egyik tálkádba finoman öntsd ki a tojások fehérjét. Ha a sárgája nehezen jön ki, hívd segítségül a fakanalad, aminek szárát finoman bedugva a lyukon kihúzhatod a sárgáját is.
  • Ezt követően alaposan öblítsd ki az üres tojáshéjakat, majd pár percre áztasd őket sós vízbe, hogy valóban sterilek és tiszták legyenek. Ezután újra öblítsd ki őket hideg vízzel.
  • Közben a muffinsütődben készíts alufóliából kis fészkeket a tojásoknak. Úgy helyezd el a formákban az alufóliadarabokat, hogy stabilan bele tudd majd állítani a tojásokat.
  • A tiszta tojáshéjakba önts pár csepp növényi olajat, majd finoman rázd is meg őket, hogy a héjat teljesen átjárja az olaj. A maradékot öntsd ki belőle, majd helyezd őket a muffinformák fészkébe.
  • Ezután készítsd el a sütid tésztáját, ami lehet egyszerű palacsintatészta, piskóta vagy brownie alaptészta, recepteket itt találsz hozzájuk.

Brownie Emőke konyhájából

Több sikertelen brownie próbálkozást követően kolleganőm jóvoltából kóstolt, Flapje (Mindmegette) receptje alapján készült brownie vált be nekünk. Csak a sütést lehet elrontani. :)

  • Ha megvagy a tésztával, öntsd egy zárható tasakba vagy kinyomózsákba, és nagy odafigyeléssel nyomd bele a héjakba a sütid tésztáját.
  • Tedd be a sütőbe sülni nagyjából 12-14 percre (180 fokon), majd vedd ki, és hagyd kihűlni.
  • Ha a tojás tetején kisült a tészta, egy kés segítségével finoman kapard le azt a részt, töröld meg a tojást, majd finoman feltörheted őket.
  • A végeredményt díszítheted tejszínhabbal, gyümölcslekvárral, csokimázzal, cukormázzal, vagy bármilyen más húsvéti díszítőelemmel.

Olvastad már?

Bugyoláld selyemsálba a tojásokat!

(via BuzzFeed)

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...