Meglepő módon küzdenek az éttermek a „sushiterroristák" ellen

Drasztikus eszközökkel igyekeznek elkerülni az éttermek a „sushiterroristák" támadásait.

Nemrég számoltunk be arról, hogy sushikat nyalogató éttermi „bűnözőket” keresett a japán rendőrség. Most úgy tűnik, hogy végre sikerült elkapni az elkövetőket, a Kyodo hírügynökség ugyanis csütörtökön arról számolt be, hogy a rendőrség letartóztatott három embert.

Elkapták a sushiterroristákat

A gyanúsítottak között szerepel egy 21 éves férfi, egy 19 éves férfi és egy 15 éves lány is.

A BBC értesülései szerint ők voltak azok, akik egy hónappal ezelőtt megosztottak egy 10 másodperces videót arról, hogy, belehörpintenek a szójaszószos üvegbe, valamint megnyalják a futószalagon futó ártalmatlan sushikat.

Az eset hatalmas felháborodást keltett a békés szigetországban. Az esetek miatt több étterem is arra kényszerült, hogy drasztikus intézkedéseket vezessen be, hiszen csak így tudták megtartani a vendégeiket.

A kialakult helyzet miatt nemrég egy tokiói étterem azt közölte, hogy felfüggeszti az ételeket szállító futószalag használatát vendéglőjében.

A piacvezető Sushiro étteremlánc pedig úgy döntött, hogy csakis kiszállítást vállal a telefonon keresztül rendelő ügyfeleknek, ezzel kiküszöbölve a sushik esetleges beszennyezését.

Egy másik étterem pedig több kamerával igyekszik majd védekezni a sushiterroristák ellen. Utóbbi megoldást azonban eléggé vegyes érzelmekkel fogadták a vendégek, mivel úgy érzik, hogy ezzel őket is megfigyelik. Az egyik legegyszerűbb megoldás valószínűleg az lenne, ha pincérek szolgálnák fel az ételeket, ám a Japánban tomboló hatalmas munkaerőhiány ezt nem teszi lehetővé.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...