Süss quiche-t surimirudacskákkal, ricottával és spenóttal

Nem eszel húst, csak tenger gyümölcseit? Mutatunk egy csodaszép pitét, amibe csak surimi kell...ezt készítsd el!

Így készül a quiche surimirudacskákkal, ricottával és spenóttal:

Ebben a pitében surimi található!

Hozzávalók 30 cm-es sütőforma esetén:  

A tésztához:

• 30 dkg finomliszt

• 1 teáskanál só

 • 1 evőkanál cukor

• 1-1 teáskanál szárított bazsalikom, oregánó, rozmaring

• 17 dkg hideg vaj

• 80 ml hideg víz

Surimis quiche - készítsd el!

 A töltelékhez:

• 20 dkg VIČI CLASSIC Surimi rudacskák

• 5 tojás

• 150 ml tejszín

• 150 ml tej

• 15 dkg ricotta

• 10 dkg spenót

• 1 gerezd fokhagyma

• Fűszerek: só, bors, szárított kakukkfű

Quiche surimivel - recept itt!

Elkészítés:

1. Elkészítjük a tésztát: összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot és a fűszereket. Hozzáadjuk a feldarabolt hideg vajat, és morzsás állagúra keverjük a tésztát. Apránként beleöntünk annyi hideg vizet, hogy ragadós állagot kapjunk. A tésztát liszttel megszórt felületen összegyúrjuk, majd golyót formálunk belőle. Alufóliába csomagolva 30 percre betesszük a hűtőbe.

2. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és beletesszük a sütőformába. Megszurkáljuk a tetejét villával, és visszatesszük a hűtőbe újabb 30 percre.

3. Elkészítjük a tölteléket: beleöntünk egy kis olajat egy serpenyőbe, és lepirítjuk a spenótot a felszeletelt fokhagymával.

4. Összekeverjük a felvert tojásokat, a tejszínt, a fűszereket és a spenótot.  

5. Beletesszük a feldarabolt surimirudacskákat a tésztával kibélelt sütőformába, ráöntjük az elkészített tölteléket, és rákanalazzuk a ricottát.

 6. 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.

Keress még több surimi terméket a vici kínálatában itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...