Süss quiche-t surimirudacskákkal, ricottával és spenóttal

Nem eszel húst, csak tenger gyümölcseit? Mutatunk egy csodaszép pitét, amibe csak surimi kell...ezt készítsd el!

Így készül a quiche surimirudacskákkal, ricottával és spenóttal:

Ebben a pitében surimi található!

Hozzávalók 30 cm-es sütőforma esetén:  

A tésztához:

• 30 dkg finomliszt

• 1 teáskanál só

 • 1 evőkanál cukor

• 1-1 teáskanál szárított bazsalikom, oregánó, rozmaring

• 17 dkg hideg vaj

• 80 ml hideg víz

Surimis quiche - készítsd el!

 A töltelékhez:

• 20 dkg VIČI CLASSIC Surimi rudacskák

• 5 tojás

• 150 ml tejszín

• 150 ml tej

• 15 dkg ricotta

• 10 dkg spenót

• 1 gerezd fokhagyma

• Fűszerek: só, bors, szárított kakukkfű

Quiche surimivel - recept itt!

Elkészítés:

1. Elkészítjük a tésztát: összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot és a fűszereket. Hozzáadjuk a feldarabolt hideg vajat, és morzsás állagúra keverjük a tésztát. Apránként beleöntünk annyi hideg vizet, hogy ragadós állagot kapjunk. A tésztát liszttel megszórt felületen összegyúrjuk, majd golyót formálunk belőle. Alufóliába csomagolva 30 percre betesszük a hűtőbe.

2. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és beletesszük a sütőformába. Megszurkáljuk a tetejét villával, és visszatesszük a hűtőbe újabb 30 percre.

3. Elkészítjük a tölteléket: beleöntünk egy kis olajat egy serpenyőbe, és lepirítjuk a spenótot a felszeletelt fokhagymával.

4. Összekeverjük a felvert tojásokat, a tejszínt, a fűszereket és a spenótot.  

5. Beletesszük a feldarabolt surimirudacskákat a tésztával kibélelt sütőformába, ráöntjük az elkészített tölteléket, és rákanalazzuk a ricottát.

 6. 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.

Keress még több surimi terméket a vici kínálatában itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek