Így készül a quiche surimirudacskákkal, ricottával és spenóttal:
Hozzávalók 30 cm-es sütőforma esetén:
A tésztához:
• 30 dkg finomliszt
• 1 teáskanál só
• 1 evőkanál cukor
• 1-1 teáskanál szárított bazsalikom, oregánó, rozmaring
• 17 dkg hideg vaj
• 80 ml hideg víz
A töltelékhez:
• 20 dkg VIČI CLASSIC Surimi rudacskák
• 5 tojás
• 150 ml tejszín
• 150 ml tej
• 15 dkg ricotta
• 10 dkg spenót
• 1 gerezd fokhagyma
• Fűszerek: só, bors, szárított kakukkfű
Elkészítés:
1. Elkészítjük a tésztát: összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot és a fűszereket. Hozzáadjuk a feldarabolt hideg vajat, és morzsás állagúra keverjük a tésztát. Apránként beleöntünk annyi hideg vizet, hogy ragadós állagot kapjunk. A tésztát liszttel megszórt felületen összegyúrjuk, majd golyót formálunk belőle. Alufóliába csomagolva 30 percre betesszük a hűtőbe.
2. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és beletesszük a sütőformába. Megszurkáljuk a tetejét villával, és visszatesszük a hűtőbe újabb 30 percre.
3. Elkészítjük a tölteléket: beleöntünk egy kis olajat egy serpenyőbe, és lepirítjuk a spenótot a felszeletelt fokhagymával.
4. Összekeverjük a felvert tojásokat, a tejszínt, a fűszereket és a spenótot.
5. Beletesszük a feldarabolt surimirudacskákat a tésztával kibélelt sütőformába, ráöntjük az elkészített tölteléket, és rákanalazzuk a ricottát.
6. 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.