Süss quiche-t surimirudacskákkal, ricottával és spenóttal

Nem eszel húst, csak tenger gyümölcseit? Mutatunk egy csodaszép pitét, amibe csak surimi kell...ezt készítsd el!

Így készül a quiche surimirudacskákkal, ricottával és spenóttal:

Ebben a pitében surimi található!

Hozzávalók 30 cm-es sütőforma esetén:  

A tésztához:

• 30 dkg finomliszt

• 1 teáskanál só

 • 1 evőkanál cukor

• 1-1 teáskanál szárított bazsalikom, oregánó, rozmaring

• 17 dkg hideg vaj

• 80 ml hideg víz

Surimis quiche - készítsd el!

 A töltelékhez:

• 20 dkg VIČI CLASSIC Surimi rudacskák

• 5 tojás

• 150 ml tejszín

• 150 ml tej

• 15 dkg ricotta

• 10 dkg spenót

• 1 gerezd fokhagyma

• Fűszerek: só, bors, szárított kakukkfű

Quiche surimivel - recept itt!

Elkészítés:

1. Elkészítjük a tésztát: összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot és a fűszereket. Hozzáadjuk a feldarabolt hideg vajat, és morzsás állagúra keverjük a tésztát. Apránként beleöntünk annyi hideg vizet, hogy ragadós állagot kapjunk. A tésztát liszttel megszórt felületen összegyúrjuk, majd golyót formálunk belőle. Alufóliába csomagolva 30 percre betesszük a hűtőbe.

2. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és beletesszük a sütőformába. Megszurkáljuk a tetejét villával, és visszatesszük a hűtőbe újabb 30 percre.

3. Elkészítjük a tölteléket: beleöntünk egy kis olajat egy serpenyőbe, és lepirítjuk a spenótot a felszeletelt fokhagymával.

4. Összekeverjük a felvert tojásokat, a tejszínt, a fűszereket és a spenótot.  

5. Beletesszük a feldarabolt surimirudacskákat a tésztával kibélelt sütőformába, ráöntjük az elkészített tölteléket, és rákanalazzuk a ricottát.

 6. 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.

Keress még több surimi terméket a vici kínálatában itt!

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!