7 zöldség, ami sütve ezerszer istenibb, mint főzve

Azt gondolhatnánk, hogy egy alapanyagnak így is, úgy is hasonló íze lesz, mindegy, hogy készítjük el. Természetesen ez nem igaz: például egyes zöldségek jóval komplexebbek, karakteresebbek lesznek sütve, mint főzve.

Ha kóstolás nélkül, ránézésre választanunk kéne, hogy vajon egy tál sült zöldség vagy ugyanennek az alapanyagnak a főtt verziója ízesebb, a döntés talán nem lenne a legnehezebb. Legalábbis a legtöbb esetben biztos nem. Sokszor már csak a külső alapján is egyértelmű lehet, hogy a mélyen karamellizált, helyeken ropogós, koncentrált ízű sült zöldségek nagyobbat szólnak a szánkban, mint a párolt, vízben főzött, egysíkú köretek. Nézzünk meg most 7 olyan zöldséget, amire kifejezetten igaz, hogy sütve jobb, mint főzve.

Nézd meg galériánkban, mely zöldségek ízesebbek sütve, mint főzve!

Csodás sült zöldségek és velük dolgozó receptek:

Fodroskel-chips

Fodros kelből készítettünk egy szuper egészséges chipset, ami olyan lett, hogy nem lehet abbahagyni! A recept roppant egyszerű, percek alatt elkészül és a végeredmény egy olyan chips, ami ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Méf több színes, érdekes, ízes konyhai ötlet:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...