7 zöldség, ami sütve ezerszer istenibb, mint főzve

Azt gondolhatnánk, hogy egy alapanyagnak így is, úgy is hasonló íze lesz, mindegy, hogy készítjük el. Természetesen ez nem igaz: például egyes zöldségek jóval komplexebbek, karakteresebbek lesznek sütve, mint főzve.

Ha kóstolás nélkül, ránézésre választanunk kéne, hogy vajon egy tál sült zöldség vagy ugyanennek az alapanyagnak a főtt verziója ízesebb, a döntés talán nem lenne a legnehezebb. Legalábbis a legtöbb esetben biztos nem. Sokszor már csak a külső alapján is egyértelmű lehet, hogy a mélyen karamellizált, helyeken ropogós, koncentrált ízű sült zöldségek nagyobbat szólnak a szánkban, mint a párolt, vízben főzött, egysíkú köretek. Nézzünk meg most 7 olyan zöldséget, amire kifejezetten igaz, hogy sütve jobb, mint főzve.

Nézd meg galériánkban, mely zöldségek ízesebbek sütve, mint főzve!

Csodás sült zöldségek és velük dolgozó receptek:

Fodroskel-chips

Fodros kelből készítettünk egy szuper egészséges chipset, ami olyan lett, hogy nem lehet abbahagyni! A recept roppant egyszerű, percek alatt elkészül és a végeredmény egy olyan chips, ami ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Méf több színes, érdekes, ízes konyhai ötlet:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...