Idén nyáron süsd a paradicsomot, ahelyett, hogy főznéd

Nem is kérdés, hogy a nyár sztárja a paradicsom. Az már annál inkább, hogy mit kezdünk vele három forró hónapon keresztül. Essen a választásunk az idei szezon alatt a sütésre – szinte minden receptben megállja a helyét.

Nyáron szerencsénk van, ugyanis élhetünk azzal a luxussal, hogy a konzerves, dobozos és üveges paradicsomkészítmények helyett magával a friss alapanyaggal dolgozhatunk a konyhában. Persze ez a remek lehetőség nem kerül mindig teljes kihasználásra – pontosabban tehetnénk sokkal többet azért, hogy a nyári paradicsomos ételeink még karakteresebbek, lenyűgözőbbek, felejthetetlenebbek legyenek. Ennek a legegyszerűbb módja, ha a főzés helyett a sütést választjuk elkészítési módként. Jöjjenek most mindazok a receptek, amelyekben lecserélhetjük az egyszerű főtt paradicsomot az ízgazdagabb, komplexebb, mélyebb sült paradicsomra. Van egy pár!

Nézd meg galériánkban a sült paradicsommal készíthető ételeket!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több napfényes recept vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...