Idén nyáron süsd a paradicsomot, ahelyett, hogy főznéd

Nem is kérdés, hogy a nyár sztárja a paradicsom. Az már annál inkább, hogy mit kezdünk vele három forró hónapon keresztül. Essen a választásunk az idei szezon alatt a sütésre – szinte minden receptben megállja a helyét.

Nyáron szerencsénk van, ugyanis élhetünk azzal a luxussal, hogy a konzerves, dobozos és üveges paradicsomkészítmények helyett magával a friss alapanyaggal dolgozhatunk a konyhában. Persze ez a remek lehetőség nem kerül mindig teljes kihasználásra – pontosabban tehetnénk sokkal többet azért, hogy a nyári paradicsomos ételeink még karakteresebbek, lenyűgözőbbek, felejthetetlenebbek legyenek. Ennek a legegyszerűbb módja, ha a főzés helyett a sütést választjuk elkészítési módként. Jöjjenek most mindazok a receptek, amelyekben lecserélhetjük az egyszerű főtt paradicsomot az ízgazdagabb, komplexebb, mélyebb sült paradicsomra. Van egy pár!

Nézd meg galériánkban a sült paradicsommal készíthető ételeket!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több napfényes recept vár:

Címlapról ajánljuk