Ha a burgonya nagy rajongói vagyunk, szinte bármilyen formában szívesen fogyasztjuk. De vajon meddig mennénk el? Telepakolnánk például a gofrisütőnket mirelit hasábburgonyával, hogy ott ropogósra és aranybarnára süssük a szálakat? Utána fognánk ezeket a ropogós krumpliszeleteket, és készítenénk belőlük egy baconös, tojásos, zöldséges szendvicset? Mert, ha így tennénk, igazán isteni reggeliélményben lenne részünk. Csak mondom...
Sajtosan sül ropogósra
A gofrisütő tűzforró lapjai mindent képesek ropogósra sütni: igen, még a mirelit hasábburgonyát is. Ha némi sajttal a gépbe tesszük, és adunk neki 10-15 percet, csodával határos módon összesül.
Állagra a „gofrik” teljesen ugyanolyanok lesznek, mint egy nagy, lapos sült krumpli: kívül roppanósok, belül krémesek.
BLT?
Ugyan önmagukban is elmajszolhatjuk a krumpligofrikat (sok-sok szósszal persze), de beteljesíthetjük a sorsukat azáltal, hogy BLT szendvicseket készítünk velük. De mi is az a BLT? Ez az angol nyelvű rövidítés a bacon (bacon), saláta (lettuce) és paradicsom (tomato) jelenlétére utal.
Ezeken túl még egy tükörtojással is feldobhatjuk a szendvicset, ami így a legtartalmasabb reggeli- vagy brunchfogássá avanzsálhat.
Készítsünk BLT gofriszendvicset!
Hozzávalók:
1 kg hasábburgonya (mirelit, kicsit kiengedve), 100 g cheddar sajt (reszelve), 100 g mozzarella (reszelve), só ízlés szerint, 4 db salátalevél, 8 szelet bacon (megsütve), 4 db tojás, 4 ek ketchup, 4 ek majonéz
Így készíti ezt a pazar szendvicset videós szakácsunk, Flóra:
@nosalty.hu Ti mit tennétek bele? #nosalty #cooking #tiktokhungary #fries @gerzsenyiflora ♬ eredeti hang – Nosalty - Nosalty
Melegítsük elő a belga gofrisütőt. Tegyünk bele egy-egy marék mirelit hasábburgonyát, szórjuk meg reszelt sajttal, és nyomjuk le erősen, hogy a burgonyát összepasszírozzuk. 10-15 perc alatt süssük ropogósra és aranybarnára. Ízlés szerint sózzuk.
A szendvics összeállításához: kenjük meg majonézzel és ketchuppal (vagy a kedvenc szószunkkal) a gofri alját. Tegyünk rá friss salátalevelet, 2 szelet sült bacont, kér karika paradicsomot és egy lágy sárgájú tükörtojást. Vágjuk félbe, és azonnal fogyasszuk.
A BLT gofriszendvics receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több recept Flórától: