Nigella Lawson szerint kizárólag így lesz tökéletes a sült krumpli

Három egyszerű tippre esküszik Nigella Lawson sztárszakács: ő csakis ezeket betartva süt krumplit otthon. Lássuk őket sorban!

Szalmakrumpli vagy rusztikus, nagyobb darabokban hagyott sült burgonya? Tepsiben, a sütőből vagy bő olajban a fritőzből illetve a serpenyőből? Te hogyan szereted a sült krumplit? A kérdésre valószínűleg legtöbbünk válasza ez lenne: belül legyen forró, szinte krémes, kívül pedig aranybarnára sült és ropogós.

Nigella Lawson szerint kizárólag így lesz tökéletes a sült krumpli

Na de mi az a trükk, ami mindig segít a tökéletes eredmény elérésben? Nigella Lawson brit sztárséf szerint ezekben az igen apró dolgokban rejlik a hibátlan sült burgonya titka:

1.) A zsiradék hőmérséklete

...Íme az a pár dolog, ami döntő jelentőségű: első a zsiradék hőmérséklete, mely kizárólag akkor jó, ha tűzforró, és mivel a libazsírnak magas a füstpontja, és nagyon finom, számomra ez a tökéletes választás

– osztotta meg Nigella a Mirrorral az eredetileg az egyik karácsonyi szakácskönyvében megjelent tanácsokat.

Úgy véli, az étolaj is megfelelő, főleg, ha történetesen vegánok vagyunk, de a tűzforró hőmérséklettől eltekinteni nem szabad!

2.) A krumpli mérete

A tanács egyszerű: se túl kicsi, se túl nagy ne legyen, így nem sül meg túl hamar, de túl sokára sem. És persze egyformák legyenek a burgonyadarabok!

Tökéletes sült burgonya

A sült krumpli a világ egyik legegyszerűbb étele, mégis oly rengeteg módon elkészíthető. Mutatunk egy Jamie Oliver kedvencéhez hasonlót, ami tényleg isteni. Ez a tepsis változat ...

Belga sült krumpli

A belgák nem nagyon háklisak az ételre, de a krumplihoz nagyon értenek, úgyhogy érdemes tőlük tanulni. Nem vagyok híve az olajban vagy zsírban sütésnek, de a belga stílusú sült ...

3.) A titkos búzadara

Édesanyja trükkje pedig az, hogy sütés előtt megfőzi kicsit a burgonyahasábokat (forró, sós vízben kb. 4 percig), aztán leszűri és megforgatja őket búzadarában a ropogós külső végett. Végül pedig megdinszteli őket a forró, bő zsírban sütés előtt, hogy a felszínen kicsit pépesek legyenek, és jobban megragadjanak a forró zsírban.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több gasztroötlet itt:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!