Nigella Lawson szerint kizárólag így lesz tökéletes a sült krumpli

Három egyszerű tippre esküszik Nigella Lawson sztárszakács: ő csakis ezeket betartva süt krumplit otthon. Lássuk őket sorban!

Szalmakrumpli vagy rusztikus, nagyobb darabokban hagyott sült burgonya? Tepsiben, a sütőből vagy bő olajban a fritőzből illetve a serpenyőből? Te hogyan szereted a sült krumplit? A kérdésre valószínűleg legtöbbünk válasza ez lenne: belül legyen forró, szinte krémes, kívül pedig aranybarnára sült és ropogós.

Nigella Lawson szerint kizárólag így lesz tökéletes a sült krumpli

Na de mi az a trükk, ami mindig segít a tökéletes eredmény elérésben? Nigella Lawson brit sztárséf szerint ezekben az igen apró dolgokban rejlik a hibátlan sült burgonya titka:

1.) A zsiradék hőmérséklete

...Íme az a pár dolog, ami döntő jelentőségű: első a zsiradék hőmérséklete, mely kizárólag akkor jó, ha tűzforró, és mivel a libazsírnak magas a füstpontja, és nagyon finom, számomra ez a tökéletes választás

– osztotta meg Nigella a Mirrorral az eredetileg az egyik karácsonyi szakácskönyvében megjelent tanácsokat.

Úgy véli, az étolaj is megfelelő, főleg, ha történetesen vegánok vagyunk, de a tűzforró hőmérséklettől eltekinteni nem szabad!

2.) A krumpli mérete

A tanács egyszerű: se túl kicsi, se túl nagy ne legyen, így nem sül meg túl hamar, de túl sokára sem. És persze egyformák legyenek a burgonyadarabok!

Tökéletes sült burgonya

A sült krumpli a világ egyik legegyszerűbb étele, mégis oly rengeteg módon elkészíthető. Mutatunk egy Jamie Oliver kedvencéhez hasonlót, ami tényleg isteni. Ez a tepsis változat ...

Belga sült krumpli

A belgák nem nagyon háklisak az ételre, de a krumplihoz nagyon értenek, úgyhogy érdemes tőlük tanulni. Nem vagyok híve az olajban vagy zsírban sütésnek, de a belga stílusú sült ...

3.) A titkos búzadara

Édesanyja trükkje pedig az, hogy sütés előtt megfőzi kicsit a burgonyahasábokat (forró, sós vízben kb. 4 percig), aztán leszűri és megforgatja őket búzadarában a ropogós külső végett. Végül pedig megdinszteli őket a forró, bő zsírban sütés előtt, hogy a felszínen kicsit pépesek legyenek, és jobban megragadjanak a forró zsírban.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több gasztroötlet itt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...