10 percet kér tőled az ősz fügés előétele, százszor fizeti vissza

Vannak azok a pofonegyszerű receptek, amelyek mégis olyan elegánsnak hatnak, mintha most léptek volna le egy menő étterem étlapjáról. Az alábbi kecskesajtos-fügés előétellel is ez a helyzet – ha van fügefánk (vagy egy barátnak, ismerősnek), szó szerint kötelező az elkészítése.

Éppen tombol a fügék másodszezonja: a mézédes gyümölcsök a nyár végeztével sem hagynak itt minket, még egy utolsó hurrára visszatérnek szeptember végén, október elején. Ilyenkor a fügefatulajdonosok alig tudnak mihez kezdeni a termésükkel, próbálják különböző módokon felhasználni, esetleg barátoknak-ismerősöknek lepasszolni. Mindazoknak szól ez a cikk, akik ebben az időszakban ilyen szerencsések: a rengeteg sütemény, lekvár és chutney mellett készítsünk valami sósat is a fügéből, például az alábbi kecskesajtos, sült előételt.

Nézd meg a galériában a sült kecskesajtos füge elkészítésének furfangjait!

A sült kecskesajtos füge teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek a recepteknek is adj egy esélyt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...