Éppen tombol a fügék másodszezonja: a mézédes gyümölcsök a nyár végeztével sem hagynak itt minket, még egy utolsó hurrára visszatérnek szeptember végén, október elején. Ilyenkor a fügefatulajdonosok alig tudnak mihez kezdeni a termésükkel, próbálják különböző módokon felhasználni, esetleg barátoknak-ismerősöknek lepasszolni. Mindazoknak szól ez a cikk, akik ebben az időszakban ilyen szerencsések: a rengeteg sütemény, lekvár és chutney mellett készítsünk valami sósat is a fügéből, például az alábbi kecskesajtos, sült előételt.
Nézd meg a galériában a sült kecskesajtos füge elkészítésének furfangjait!
Így készül a legfinomabb sült kecskesajtos füge
A sült kecskesajtos füge teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Lakos Benedek
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeknek a recepteknek is adj egy esélyt: