10 percet kér tőled az ősz fügés előétele, százszor fizeti vissza

Vannak azok a pofonegyszerű receptek, amelyek mégis olyan elegánsnak hatnak, mintha most léptek volna le egy menő étterem étlapjáról. Az alábbi kecskesajtos-fügés előétellel is ez a helyzet – ha van fügefánk (vagy egy barátnak, ismerősnek), szó szerint kötelező az elkészítése.

Éppen tombol a fügék másodszezonja: a mézédes gyümölcsök a nyár végeztével sem hagynak itt minket, még egy utolsó hurrára visszatérnek szeptember végén, október elején. Ilyenkor a fügefatulajdonosok alig tudnak mihez kezdeni a termésükkel, próbálják különböző módokon felhasználni, esetleg barátoknak-ismerősöknek lepasszolni. Mindazoknak szól ez a cikk, akik ebben az időszakban ilyen szerencsések: a rengeteg sütemény, lekvár és chutney mellett készítsünk valami sósat is a fügéből, például az alábbi kecskesajtos, sült előételt.

Nézd meg a galériában a sült kecskesajtos füge elkészítésének furfangjait!

A sült kecskesajtos füge teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek a recepteknek is adj egy esélyt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek