Adj a feta sajtra ropogós réteskabátot, mert ez a módi

A bundás sajtokat már a rántott trappista óta imádjuk, ez a mostani recept azonban minden lesz, csak olajos, nyúlós és tömény nem. Helyette egy ropogós édesen sós és E L K É P E S Z T Ő csomagot kapunk. Jöhet?

Valamikor valamiért belekódolódott az emberiségbe, hogy bundázott sajtokat készítsen: talán az olvadt, nyúlós belső és a ropogós külső kontrasztja vagy egyszerűen csak az olajban kisütött ételek bűnös élvezete vitt rá minket erre... ki tudja? Mindenesetre újabbnál újabb bundássajt-receptek bukkannak fel, néha egészen meglepő, mondhatni, különc verziók is születnek. A most következő réteskabátos sült feta például egészen kevés dologban hasonlít egy rántott trappistára, de talán éppen ettől lesz olyan ellenállhatatlan, utánozhatatlan, kihagyhatatlan.

A réteskabátos sült feta receptjéért kattints a képre!

Amellett, hogy izgalmasan új ízkombinációkat (feta-méz-kapor-dió) és állagokat hoz, ez a recept pofonegyszerű, és mindössze 35 perc alatt összeáll. Így tényleg kár lenne kihagyni!

Nem kell hozzá macerásan panírozni, veszélyesen bő olajban sütni, utána hosszadalmasan takarítani és szellőztetni: mindezeket megússzuk, ugyanis a réteskabátos sült feta a sütőben készül el. Jó, mi?

Készítsünk réteskabátos sült fetát!

Hozzávalók:

8 db réteslap, 800 g feta sajt (4 csomag, 200-g kiszerelésben), 1 csokor kapor, 4 teáskanál barna cukor, bors ízlés szerint, 8 ek olívaolaj, 5 ek méz, 100 g dió, 1 db tojássárgája

Terítsünk ki egy réteslapot a munkapultra, kenjük meg olívaolajjal, szórjuk meg borssal, barnacukorral és kaporlevelekkel. Erre jöhet még egy réteslap, jól lenyomkodva. Kenjük meg ezt is olívaolajjal, és szórjuk meg egy kevés barnacukorral.

A réteslap egyik végébe helyezzünk egy fetasajt-tömböt, és csomagoljuk be a tésztába: tekerjük fel és a végeit hajtsuk be, önmaga alá, hogy egy téglalap alakú kis csomagot kapjunk. Tegyük a csomagokat egy sütőtepsire, kenjük le őket gazdagon tojássárgájával, és szórjuk meg egy kevés őrölt borssal a tetejüket.

A réteskabátos sült feta receptjéért kattints a képre!

Előmelegített 180-190 fokos sütőben, kb. 25-30 perc alatt süssük aranybarnára és ropogósra. Langyosan tálaljuk, bő mézzel lecsorgatva, pirított dióval, friss fűszernövényekkel és citromhéjjal megszórva.

A réteskabátos sült feta receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több csodásan izgalmas recept vár:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!