Adj a feta sajtra ropogós réteskabátot, mert ez a módi

A bundás sajtokat már a rántott trappista óta imádjuk, ez a mostani recept azonban minden lesz, csak olajos, nyúlós és tömény nem. Helyette egy ropogós édesen sós és E L K É P E S Z T Ő csomagot kapunk. Jöhet?

Valamikor valamiért belekódolódott az emberiségbe, hogy bundázott sajtokat készítsen: talán az olvadt, nyúlós belső és a ropogós külső kontrasztja vagy egyszerűen csak az olajban kisütött ételek bűnös élvezete vitt rá minket erre... ki tudja? Mindenesetre újabbnál újabb bundássajt-receptek bukkannak fel, néha egészen meglepő, mondhatni, különc verziók is születnek. A most következő réteskabátos sült feta például egészen kevés dologban hasonlít egy rántott trappistára, de talán éppen ettől lesz olyan ellenállhatatlan, utánozhatatlan, kihagyhatatlan.

A réteskabátos sült feta receptjéért kattints a képre!

Amellett, hogy izgalmasan új ízkombinációkat (feta-méz-kapor-dió) és állagokat hoz, ez a recept pofonegyszerű, és mindössze 35 perc alatt összeáll. Így tényleg kár lenne kihagyni!

Nem kell hozzá macerásan panírozni, veszélyesen bő olajban sütni, utána hosszadalmasan takarítani és szellőztetni: mindezeket megússzuk, ugyanis a réteskabátos sült feta a sütőben készül el. Jó, mi?

Készítsünk réteskabátos sült fetát!

Hozzávalók:

8 db réteslap, 800 g feta sajt (4 csomag, 200-g kiszerelésben), 1 csokor kapor, 4 teáskanál barna cukor, bors ízlés szerint, 8 ek olívaolaj, 5 ek méz, 100 g dió, 1 db tojássárgája

Terítsünk ki egy réteslapot a munkapultra, kenjük meg olívaolajjal, szórjuk meg borssal, barnacukorral és kaporlevelekkel. Erre jöhet még egy réteslap, jól lenyomkodva. Kenjük meg ezt is olívaolajjal, és szórjuk meg egy kevés barnacukorral.

A réteslap egyik végébe helyezzünk egy fetasajt-tömböt, és csomagoljuk be a tésztába: tekerjük fel és a végeit hajtsuk be, önmaga alá, hogy egy téglalap alakú kis csomagot kapjunk. Tegyük a csomagokat egy sütőtepsire, kenjük le őket gazdagon tojássárgájával, és szórjuk meg egy kevés őrölt borssal a tetejüket.

A réteskabátos sült feta receptjéért kattints a képre!

Előmelegített 180-190 fokos sütőben, kb. 25-30 perc alatt süssük aranybarnára és ropogósra. Langyosan tálaljuk, bő mézzel lecsorgatva, pirított dióval, friss fűszernövényekkel és citromhéjjal megszórva.

A réteskabátos sült feta receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több csodásan izgalmas recept vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...