Így süsd a legfinomabb, illatozó sült barackot

Gyors meglepetés családnak, barátoknak, vagy csak magadnak - ezzel a sült barackkal tedd még izgalmasabbá a napod!

Hogyan szereted a barackot? Erre a kérdésre millió és egy válasz érkezhetett volna tegnapig, de mától ez a mézes sült barack lesz az első helyen. Gyors, tényleg pillanatok alatt összedobható, illatozik tőle a konyha, a lakás, mi kell még? Próbáld ki te is!

Sült barack mézzel, sajttal - receptért katt a képre!

Barack

Sárgabarackból ne a legérettebbeket válasszuk, hogy a sütés után is nagyjából megtartsák a csónakos formájukat.

Mosás, kimagozás után, "hátukra" fektetve ugyanis szuper jól tölthetőek. A hájuk pedig megvédi őket a túlzott megégéstől.

Sajt

Gyümölcs és sajt kombinációja mindig nyerő, barackhoz leginkább a friss fehér sajtok illenek. Fetát vagy kecskesajtot használj első sorban hozzá, ezután már viszont vigyázz, hogy ne sózd túl. Tehetsz füstölt sót is rá, az izgalom kedvéért.

Mézes, sült barackok a sütőtálon - receptért katt a képre!

Méz

A nem túl érett barack kellően savanykás, ennek kompenzálására és a sajttal való szorosabb kapcsolódás miatt érdemes mézzel megcsorgatni a töltött barackokat. Lehet sűrű ikrás, vagy sima vegyes méz, ez tényleg mindegy, csak az a lényeg, hogy szépen karamellizálódjon a grillezős-légkeverős funkció hatására a sütőben.

Ki is tálalhatod a sült barackos tapast - receptért katt a képre!

Rozmaring és magok

Sajt és barack mellé is nagyszerű egy kis zöldfűszer, itt a leginkább menő a rozmaring lehet. Ha mondjuk mentát használnál, mert az is megy hozzá, akkor azt csak sütés után, a tálalásnál tedd rá, annak egyáltalán nem kell égnie. Illatosítást még olajos magvakkal is végezhetsz: itt most piros héjú dió és mandulapehely került a sült barackra, de fenyőmagot, kesut, akár pisztáciát is apríthatsz egy másik alakalommal a sült barackra.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...