Hogyan szereted a barackot? Erre a kérdésre millió és egy válasz érkezhetett volna tegnapig, de mától ez a mézes sült barack lesz az első helyen. Gyors, tényleg pillanatok alatt összedobható, illatozik tőle a konyha, a lakás, mi kell még? Próbáld ki te is!
Barack
Sárgabarackból ne a legérettebbeket válasszuk, hogy a sütés után is nagyjából megtartsák a csónakos formájukat.
Mosás, kimagozás után, "hátukra" fektetve ugyanis szuper jól tölthetőek. A hájuk pedig megvédi őket a túlzott megégéstől.
Sajt
Gyümölcs és sajt kombinációja mindig nyerő, barackhoz leginkább a friss fehér sajtok illenek. Fetát vagy kecskesajtot használj első sorban hozzá, ezután már viszont vigyázz, hogy ne sózd túl. Tehetsz füstölt sót is rá, az izgalom kedvéért.
Méz
A nem túl érett barack kellően savanykás, ennek kompenzálására és a sajttal való szorosabb kapcsolódás miatt érdemes mézzel megcsorgatni a töltött barackokat. Lehet sűrű ikrás, vagy sima vegyes méz, ez tényleg mindegy, csak az a lényeg, hogy szépen karamellizálódjon a grillezős-légkeverős funkció hatására a sütőben.
Rozmaring és magok
Sajt és barack mellé is nagyszerű egy kis zöldfűszer, itt a leginkább menő a rozmaring lehet. Ha mondjuk mentát használnál, mert az is megy hozzá, akkor azt csak sütés után, a tálalásnál tedd rá, annak egyáltalán nem kell égnie. Illatosítást még olajos magvakkal is végezhetsz: itt most piros héjú dió és mandulapehely került a sült barackra, de fenyőmagot, kesut, akár pisztáciát is apríthatsz egy másik alakalommal a sült barackra.
Fotók és recept: Bagdi Gréta
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több szépség Grétitől: