Sült banán citromhabbal

A banánnak igen jól áll egy kis karamelles bevonat. Ezt ma István készítette jobban, így Ő főzhet tovább a középdöntőbe jutásért. Ez egy mézes változat, próbáljátok ki!

Sült banán citromhabbal

Hozzávalók 4 főre

A citromhabhoz

A sült banánhoz

Elkészítés

  1. A habtejszínt felverjük, majd a citromlével elkevert tejfölt hozzáadjuk és félretesszük.
  2. A banánokat meghámozzuk, és hosszában félbevágjuk.
  3. A vajat egy széles serpenyőben megolvasztjuk, közben a mézet belecsorgatjuk, majd mikor már felforrósodott, a banánokat belehelyezzük.
  4. Fűszerezzük, a citrom reszelt héját rászórjuk, és mindkét oldalát megpirítjuk pár perc alatt.
  5. Tálaláskor melléhelyezünk egy gombócot a citromos habból, és tetszés szerint vékony citromkarikával díszítjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...