A királynő volt séfje elárulta a tökéletes sült bacon titkát

Az elismert séf, Jeff Baker, aki még II. Erzsébetnek is főzött, elárulta, hogyan lesz isteni a sült bacon.

A sült baconre nagyon nehéz nemet mondani, különösen akkor, ha jól készítik el. Általában reggeli mellé, hamburgerben, tésztára szórva, keményvonalas rajongóként pedig magában fogyasztjuk. Persze a sütést illetően lehet pár buktató, hiszen könnyű megégetni, illetve az is előfordulhat, hogy gumis marad a sült bacon állaga.

A királynőnek is főző séf elárulta a tökéletes sült bacon titkát

Szerencsére Jeff Baker, a Farmison & Co vezető fejlesztő séfje, aki régebben II. Erzsébet királynőnek is főzött, elárulta, hogyan lesz a bacon a legfinomabb.

A séf szerint abban rejlik a titok, hogy _nem_ lassan kell sütni, hiszen így nem lesz ropogós a bacon. Helyette a serpenyő legyen jó forró, amelyben szépen, gyorsan megsül a húsos-zsíros szelet.

Szerintem a bacon sütésének legjobb módja, ha közepes vagy magas hőfokon, kevés természetes zsiradékon mindkét oldalát egy-egy percig pirítjuk

– mondta a séf.

Brit reggeli

Hű...aki ezt az adagot reggelire be tudja vágni...az vagy nagyon nagy étkű, vagy nagyon másnapos. :) A britek reggelije, lehet még cifrázni - ha valakinek nem elég az adag, ki lehet még ...

Ha betartjuk ezt a fontos szabályt, jó minőségű az alapanyag, és megfelelő a szeletek vastagsága, akkor a bacon széleinek szépen karamellizálódniuk kell, a kiolvadó zsír pedig isteni ízt eredményez.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas konyhai trükk és módszer:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...