A királynő volt séfje elárulta a tökéletes sült bacon titkát

Az elismert séf, Jeff Baker, aki még II. Erzsébetnek is főzött, elárulta, hogyan lesz isteni a sült bacon.

A sült baconre nagyon nehéz nemet mondani, különösen akkor, ha jól készítik el. Általában reggeli mellé, hamburgerben, tésztára szórva, keményvonalas rajongóként pedig magában fogyasztjuk. Persze a sütést illetően lehet pár buktató, hiszen könnyű megégetni, illetve az is előfordulhat, hogy gumis marad a sült bacon állaga.

A királynőnek is főző séf elárulta a tökéletes sült bacon titkát

Szerencsére Jeff Baker, a Farmison & Co vezető fejlesztő séfje, aki régebben II. Erzsébet királynőnek is főzött, elárulta, hogyan lesz a bacon a legfinomabb.

A séf szerint abban rejlik a titok, hogy _nem_ lassan kell sütni, hiszen így nem lesz ropogós a bacon. Helyette a serpenyő legyen jó forró, amelyben szépen, gyorsan megsül a húsos-zsíros szelet.

Szerintem a bacon sütésének legjobb módja, ha közepes vagy magas hőfokon, kevés természetes zsiradékon mindkét oldalát egy-egy percig pirítjuk

– mondta a séf.

Ha betartjuk ezt a fontos szabályt, jó minőségű az alapanyag, és megfelelő a szeletek vastagsága, akkor a bacon széleinek szépen karamellizálódniuk kell, a kiolvadó zsír pedig isteni ízt eredményez.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas konyhai trükk és módszer:

Címlapról ajánljuk

További cikkek