Így kerülheted el, hogy puha és gumis legyen a sült bacon

Nem kell megelégedned a gumiszerű baconnel, ugyanis akad egy pofonegyszerű trükk, amely segítségével szuper ropogós szalonnát tudsz készíteni mindegy egyes alkalommal. Legújabb Napi Tippünkben ezt a trükköt mutatjuk meg neked, íme.

Akár egy BLT szendvics, akár egy kiadós reggeli része, a bacon egyik legvonzóbb tulajdonsága a ropogós textúrája, amely képes feldobni bármilyen ételt. A legtöbb házi szakács azonban gyakran megelégszik a puha, gumiszerű szalonnával is, pedig a sütési folyamat egy apró módosítása ropogós, ízletes baconszeleteket eredményez. Mutatjuk a pofonegyszerű trükköt!

Így kerülheted el, hogy gumiszerű legyen a sült bacon

A sütési hőmérséklettől függ a bacon textúrája

Ha baconsütésről van szó, akkor általános tény, hogy a legtöbben először felhevítik a serpenyőt, mielőtt beletennék a baconszeleteket. Noha ez a technika gyakori steakek, csirke, hal vagy egyéb fogások sütésekor, ám a szalonna esetében ez egy végzetes hiba.

Ha ugyanis a zsíros bacon ultraforró felületet ér, akkor letapad a serpenyőre, és kellemetlenül gumis textúrájúvá válik. Ezenfelül a forró serpenyőbe helyezett szalonna felkunkorodik, és hullámossá válik, csökkentve a bacon serpenyőt érő felületét, amitől kevésbé lesz ropogós a végeredmény. Miként lehet kiküszöbölni a problémát?

A megoldás a hideg serpenyőben rejlik.

Készítsd el ezeket a szalonnától ropogós fogásokat:

BLT-bundás kenyér

Íme egy nagyszerű szendvics, egy ekte amerikai harapnivaló. B, mint bacon-szalonna, L mint lettuce-salátalevél és T mint tomato-paradicsom. Magyarul BSP lenne, de maradjuk az eredetinél. Ez a ...

Így süsd a bacont, hogy extrán ropogós legyen

Először is tedd a bacont a hideg serpenyőbe, majd óvatosan melegítsd fel. Ez lehetővé teszi, hogy a zsír fokozatosan süljön ki a szeletekből, illetve megakadályozza, hogy megégjen a szalonna. Ha ezt az apróságot betartod, akkor egy szuper ropogós, tökéletesen megsült bacont majszolhatsz majd.

Ezeket a baconös finomságokat is próbáld ki:

Spárgás-baconös tészta

A spárga, a tejszín és a tészta kombinációja gyakori a tavaszi menüsoron Olaszországban. Ezt a változatot a tárkony írja felül, ami olyan parfümszerű illatot áraszt, amely az étel ...

Hagymás-baconös nudli

A dödölle alapján készítettük ezt a sós nudlit - sok-sok hagymával és baconnel igazi régimódi, laktató csemege!

Egyes szakácsok viszont azzal érvelnek, hogy nem a legoptimálisabb, ha serpenyőben készül a bacon.

Sok professzionális és amatőr szakács ugyanis egyetért abban, hogy a bacon sütésének legjobb módja valójában a sütőben való elkészítés. A serpenyős módszerhez hasonlóan a szalonnát hideg sütőben kell elkezdeni sütni, majd fokozatosan emelni kell a hőmérsékletet, hogy a bacon ínycsiklandóan ropogósra süljön.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Konyhai tippek, amelyeket bizony érdemes megfogadni:

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...