Így kerülheted el, hogy puha és gumis legyen a sült bacon

Nem kell megelégedned a gumiszerű baconnel, ugyanis akad egy pofonegyszerű trükk, amely segítségével szuper ropogós szalonnát tudsz készíteni mindegy egyes alkalommal. Legújabb Napi Tippünkben ezt a trükköt mutatjuk meg neked, íme.

Akár egy BLT szendvics, akár egy kiadós reggeli része, a bacon egyik legvonzóbb tulajdonsága a ropogós textúrája, amely képes feldobni bármilyen ételt. A legtöbb házi szakács azonban gyakran megelégszik a puha, gumiszerű szalonnával is, pedig a sütési folyamat egy apró módosítása ropogós, ízletes baconszeleteket eredményez. Mutatjuk a pofonegyszerű trükköt!

Így kerülheted el, hogy gumiszerű legyen a sült bacon

A sütési hőmérséklettől függ a bacon textúrája

Ha baconsütésről van szó, akkor általános tény, hogy a legtöbben először felhevítik a serpenyőt, mielőtt beletennék a baconszeleteket. Noha ez a technika gyakori steakek, csirke, hal vagy egyéb fogások sütésekor, ám a szalonna esetében ez egy végzetes hiba.

Ha ugyanis a zsíros bacon ultraforró felületet ér, akkor letapad a serpenyőre, és kellemetlenül gumis textúrájúvá válik. Ezenfelül a forró serpenyőbe helyezett szalonna felkunkorodik, és hullámossá válik, csökkentve a bacon serpenyőt érő felületét, amitől kevésbé lesz ropogós a végeredmény. Miként lehet kiküszöbölni a problémát?

A megoldás a hideg serpenyőben rejlik.

Készítsd el ezeket a szalonnától ropogós fogásokat:

Így süsd a bacont, hogy extrán ropogós legyen

Először is tedd a bacont a hideg serpenyőbe, majd óvatosan melegítsd fel. Ez lehetővé teszi, hogy a zsír fokozatosan süljön ki a szeletekből, illetve megakadályozza, hogy megégjen a szalonna. Ha ezt az apróságot betartod, akkor egy szuper ropogós, tökéletesen megsült bacont majszolhatsz majd.

Ezeket a baconös finomságokat is próbáld ki:

Egyes szakácsok viszont azzal érvelnek, hogy nem a legoptimálisabb, ha serpenyőben készül a bacon.

Sok professzionális és amatőr szakács ugyanis egyetért abban, hogy a bacon sütésének legjobb módja valójában a sütőben való elkészítés. A serpenyős módszerhez hasonlóan a szalonnát hideg sütőben kell elkezdeni sütni, majd fokozatosan emelni kell a hőmérsékletet, hogy a bacon ínycsiklandóan ropogósra süljön.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Konyhai tippek, amelyeket bizony érdemes megfogadni:

Címlapról ajánljuk

További cikkek