Lángosburger és rántott koviubi – 4 furcsa streetfood-lelőhely

Lángos pipa, burger szintén, de a kettő ötvözetét kóstoltad már? Tele van az ország elsőre furának tűnő, mégis jól működő fogással. Mutatjuk is!

Talán nincs is kézenfekvőbb és elérhetőbb street food, mint a gyros: minden kistérségnek van több büféje, ahol ezt árulják, kevesebb a lángosos, pedig igényelnénk persze a jót, a burger pedig már nincs annyira előtérben, mint tíz évvel ezelőtt. Viszont folyamatosan megy az újítás, a fúziók, az elsőre lehetetlennek tűnő ötletek, amiből végül a legjobb megoldások sülnek ki. Ezekről mesélünk most.

Rántott kovászos uborka a Kaptafában

Tényleg megfogják és ropogós kabátba takarják a savanyút / Fotó: Facebook

Van egy kis reggeliző/időnként éjszakai bárba is átmenő hely a budapesti Akácfa utcában, ahol fantasztikus reggeliket készítenek, melyeket délutánba nyúlóan lehet rendelni. A Kaptafa egy szívbéli hely, nagyon kedves kiszolgálással, tényleg fantáziadús reggeli szendókkal, tálakkal és forró italokkal, hűs frissítőkkel. Na és persze a rántott koviubival, ami olyan finom, amennyire perverzül hangzik. Tényleg megfogják és ropogós kabátba takarják a savanyút, ami aztán langyosan érkezik az asztalhoz és kapros majonézzel tálalják.

Konkrétan nem lehet abbahagyni, a végére pedig már csak azt nem értjük, hogy miért most ettünk ilyet először?

Nyirosz, Kistarcsán

Nem a magasgasztronómia csúcsa, de ellátja a szerepét / Fotó: Gerzsenyi Flóra/Nosalty

Eretnekség lenne azt kommunikálni, hogy a Nyíregyházáról származó, kiflibe költözött gyros egy fattyú. Ez az étel ugyanis jó. Nem a magasgasztronómia csúcsa, de ellátja a szerepét, jóllaksz tőle, ráadásul, ha Szabolcs-Szatmár-Beregből valósi vagy, akkor maga az otthoni utcai halózás csimborasszója. Mi sem szerénykedtünk, többször el is készítettük már. A felsorolásunkban azonban most egy kistarcsai hely szerepel, jelesen a Gyros Plaza, mert itt ettük az elmúlt idők legfinomabbját ebből a nyíregyi ikonból.

Rendesen megszórják sajttal és még kukorica is kerül bele. Senki sem marad nyivászta utána!

Lángosbuger a Karavánból

Először egy fura turistacsalogatónak hangzik, de az / Fotó: Karaván

Olyan érzés együtt látni ezt a két szót, mint amikor két máshonnan megismert barátunkat összeeresztjük és nélkülünk is nagyszerűen érzik magukat, egymásra vannak hangolódva. Nos, az extrémen hangzó lángos és burger násza először egy fura turistacsalogatónak hangzik, de az a helyzet, hogy finom. Elkészül a burgerzsemle méretű, egyáltalán nem olajos, hanem belül puha, kívül ropogós lángoska, ebbe pedig megy is az adott fantáziaburger legjava.

A marhás a legkézenfekvőbb, de mi talán a kacsahúsost emelnénk előre, amihez édes chiliszósz, sajt és hagymalekvár társul. Pazar!

Sós töltött kürtős, a Balatonról

/ Fotó: Facebook

Balatonbogláron találjuk szezonban Bundi Bijó Bárját, ahol a fő attrakció az év strandétele díjat is elvitte 2022-ben. A sós töltött kürtős ugyanis pont az, amire gondolunk: a puha, letekerhető tésztakürtő, amit nem cukorban forgatnak és nem is fagyival töltenek, hanem inkább remek sós hozzávalókkal csinálnak belőle egy szendvics-jellegű strandételt. Füstölt kacsamellel, lazaccal, szarvassonkával, grillezett csirkével, ahogy tetszik.

Óriási ötlet, mert egyrészt jól variálható, másrészt kulturáltan fogyasztható, menni fog a strandon is, különösebb veszteség (ugye ismerjük vizes testünkre hulló potyogó mindenséget… ) nélkül. Ráadásul többnyire biominősítésű alapanyagokkal dolgoznak!

Címlapkép: Nosalty

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...