Leállt a leghíresebb csípős szósz termelése

2020 óta már harmadszor kényszerül leállásra a Sriracha szósz gyártója.

Sokak számára egyáltalán nem ismeretlen a thaiföldi eredetű Sriracha szósz, mely mára már az egész világán kiemelt népszerűségnek örvend. Akkor lett igazán ismert, amikor az 1980-as években Amerikában elterjedtek a vietnámi éttermek. Bár a Sriracha szósznak még mindig hatalmas rajongótábora van, az utóbbi években többször is leállt a cég a gyártásával.

Leáll a leghíresebb csípős szósz termelése

A szósz fő alapanyagát a vörös jalapeno csilit a gyártó sokáig egy kaliforniai farmról vásárolta, azonban 2017-ben váltottak és egy mexikói cégtől szerezték be a zöldséget. Ekkor kezdődtek a problémák is, hiszen ahonnan a csilli jelenleg származik, ott a klímaváltozás következtében megváltoztak az időjárási viszonyok.

Emiatt áll le most is a gyár termelése, ugyanis nem érik rendesen a csili, zölden pedig nem lehet szüretelni.

A jelenlegi szünet igencsak vészjóslónak ígérkezik, egészen szeptemberig leáll a termelés. Az összes jelenlegi megrendelésüket törölték, visszamenőleg négy napra, a késésben levő szállításokkal együtt.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...