Spórolj! Így készíts otthon színfogó kendőt

Ha te is rengeteget költesz a kis kendőcskére, de nem szeretsz nélküle mosni, akkor mutatjuk, hogyan készíthetsz otthon színfogót, amivel rengeteget spórolhatsz!

Véleményem szerint az egyik legjobb találmány a színfogó kendő. Megnyugtató számomra, hogy nem fogják meg egymást mosáskor a ruháim, plusz minimális időt kell arra fordítanom, hogy szétválogassam a darabokat. Viszont eddig rengeteget költöttem a kis kendőcskére, ami miatt gyakran fintorogtam a pénztárnál. Az utóbbi időben azonban magam készítem el itthon, amivel rengeteget spórolok.

Csupán két alapanyag szükséges

Na jó, ha nagyon szigorúan nézem, három, mert víz is kell hozzá. Vegyél elő egy már nem használt fehér lepedőt vagy bármilyen vászonanyagot, és vágd fel 12 x 12 centiméteres kis négyzetekre. (Én azt javaslom, hogy körülbelül tízet gyárts le egyszerre.) Ezután keverj össze egy csésze vizet egy evőkanál mosószódával, áztasd bele a négyzeteket, majd enyhén csavard ki, és lógatva szárítsd meg azokat.

Ha megszáradtak, rakd be őket egy dobozba, és ugyanúgy, mint a bolti kendőket, csak dobd a ruhák közé mosáskor. Fontos, hogy egy kendőt csak egyszer használj fel!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...