Spórolj: készíts házi sampont magadnak

Ha magadnak csinálod a samponodat, azzal sok-sok pénzt megspórolhatsz. Most lépésről lépésre végigvesszük, hogyan készül.

Az utóbbi időben kulcsfontosságúvá vált a spórolás a növekvő élelmiszer- és rezsiárak miatt. Sok helyen meg tudjuk fogni a pénzt, többek között a fürdőszobában is, ha például magunknak készítjük a samponunkat. Jöjjön egy olyan recept, melyhez könnyedén beszerezhető alapanyagok kellenek, és szuper gyors is.

Spórolj: készíts házi sampont magadnak

Lássuk, hogy készül a házi sampon!

Hozzávalók:

egy doboz szódabikarbóna, víz, 3 evőkanál almaecet, egy tál és egy nagyobb flakon, bármilyen illóolaj

Öntsünk egy rész szódabikarbónát egy tálba. Keverjünk hozzá három-négy rész vizet. Ha illóolajokat is használunk, tegyünk néhány cseppet a tálba.
Dolgozzuk össze alaposan a masszát, majd tegyük bele egy dobozba! Mivel a szódabikarbónának nagyon magas a pH-ja, ezért érdemes semlegesíteni azt. Ezt egy kis almaecetes lemosóval tehetjük meg.
Egy nagyobb üvegbe csurgassunk langyos vizet, majd tegyünk bele 3 evőkanál almaecetet. Az egészet öntsük egy flakonba, és alaposan rázzuk össze. Kész is!

Ha speciális sampont szeretnénk, az is könnyedén megoldható, hiszen csak az illóolajokkal kell játszani. Nézzük, melyik illóolaj mire való:

Forrásunk volt.


Segítünk, hogy spórolj:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...