Spórolj: készíts házi sampont magadnak

Ha magadnak csinálod a samponodat, azzal sok-sok pénzt megspórolhatsz. Most lépésről lépésre végigvesszük, hogyan készül.

Az utóbbi időben kulcsfontosságúvá vált a spórolás a növekvő élelmiszer- és rezsiárak miatt. Sok helyen meg tudjuk fogni a pénzt, többek között a fürdőszobában is, ha például magunknak készítjük a samponunkat. Jöjjön egy olyan recept, melyhez könnyedén beszerezhető alapanyagok kellenek, és szuper gyors is.

Spórolj: készíts házi sampont magadnak

Lássuk, hogy készül a házi sampon!

Hozzávalók:

egy doboz szódabikarbóna, víz, 3 evőkanál almaecet, egy tál és egy nagyobb flakon, bármilyen illóolaj

Öntsünk egy rész szódabikarbónát egy tálba. Keverjünk hozzá három-négy rész vizet. Ha illóolajokat is használunk, tegyünk néhány cseppet a tálba.
Dolgozzuk össze alaposan a masszát, majd tegyük bele egy dobozba! Mivel a szódabikarbónának nagyon magas a pH-ja, ezért érdemes semlegesíteni azt. Ezt egy kis almaecetes lemosóval tehetjük meg.
Egy nagyobb üvegbe csurgassunk langyos vizet, majd tegyünk bele 3 evőkanál almaecetet. Az egészet öntsük egy flakonba, és alaposan rázzuk össze. Kész is!

Ha speciális sampont szeretnénk, az is könnyedén megoldható, hiszen csak az illóolajokkal kell játszani. Nézzük, melyik illóolaj mire való:

Forrásunk volt.


Segítünk, hogy spórolj:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...