Spórolunk az ételeken az infláció miatt

A hatalmas infláció miatt a magyarok igyekeznek spórolni, és leginkább az élelmiszerekből és a higiéniás termékekből választják az olcsóbbakat – derült ki egy felmérésből.

A jelenlegi inflációs környezetben a magyarok 80 százaléka jelezte, hogy kevesebbet költ a mostani anyagi helyzete megóvása érdekében, a fogyasztók főleg az élelmiszerek és higiéniai termékek vásárlását fogják vissza – mondta Szabó Péter, a Magyar Cetelem Bank vezérigazgatója az ügyfeleik körében végzett kutatás eredményeiről. A május első felében készült felmérésbe több mint 1000 embert vontak be.

Spórolunk az ételeken az infláció miatt

Hatalmas az infláció

Májusban már 10,7 százalékra nőtt az éves infláció. Különösen az élelmiszerek ára emelkedett, átlagosan 18,6 százalékkal, ezen belül például a margarin ára több mint 40 százalékkal, a kenyér, a száraztészta, a baromfihús és a tejtermékek és sajtok ára több mint 30 százalékkal nőtt.

Néhányan próbálnak extra jövedelemhez jutni

Mint kiderült, a bank magyar ügyfelei további áremelkedésre számítanak, azt jósolják, hogy 20 százalékot meghaladó emelkedés várható az élelmiszereknél,  így a költések visszafogása mellett a magyarok 24 százaléka többet dolgozik, azaz többletbevételre igyekszik szert tenni az anyagi helyzete fenntartása érdekében, 12 százalékuknak azonban már hozzá kellett nyúlnia megtakarításaihoz.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...