7 étel, amibe most rakd a zsenge spenótleveleket...a főzeléken kívül

Most zsenge a spenót, tessék csak tessék, vigyenek belőle egy jókora adaggal, és ne csak főzeléket főzzenek belőle! Mutatjuk, még miben nagyon finom a nyári, leveles paraj.

A spenót sokkal több annál, mint hogy Popey-jel és a vastartalommal azonosítsuk, és kizárólag (menzás) főzeléket főzzünk belőle. Főleg, mikor épp szezonja van, és harsogóan zöld, zsenge levelekkel találkozhatunk a piacokon! Próbáljuk minél kevesebb hőkezeléssel felhasználni mondjuk salátában vagy smoothie-ban, de ha mindenképp főznénk a friss spenóttal, tegyük inkább könnyedebb tésztákra, szószókba, pesztóba, (krém)levesekbe, húsételekbe, egytálakba, pitékbe!

Spenótos ízelítő:

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kattints a képre, és nyílik a galéria, mely segít dönteni, mibe rakd a friss spenótleveleket!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több segítség:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...