Olaszországban gyakori vendég a tavaszi asztalokon a zöldspárga-tejszín kombója, és ezen meglepődni is kár. Igazán letisztult, ress, zsenge, már-már luxusérzetet keltő habitusával, külsejével és ízével a spárga az olaszoknak (is) kedvelt alapanyaga, mely évről évre fontosabb helyet kap a magyar gasztronómiában is. Ha pedig Itália, természetesen tésztába kerüljön! De nem akárhogy...
...főszerkesztőnk, Andris most egy bacon-zöldborsó-tejszín-spárga közreműködésével főtt fusillit alkotott, végezetül nem várt zöldfűszerrel tökéletesítve az ízeket: tárkonnyal!
Lessétek meg a receptet!
Zöldspárga, a zöldségek hercegnője
Tudtad, hogy a rövid szezonú, április-május között kapható ress zöldspárga mennyire jó a testednek? K-, C-, A-, E-, B-vitaminban és folsavban gazdag, de van benne sok-sok fehérje, mangán, foszfor és élelmi rost is. Az E-vitamin segíti az immunrendszerünket, a C-vitamintól testünk erősebb lesz az őt támadó kórokozókkal szemben, az A-vitamin pedig kordában tartja a koleszterinszintet, sőt, a látásunkra is jótékonyan hat.
...a most már nem titkos összetevő
MÍg az alábbi receptben a tejszín adja az elengedhetetlen krémességet, a zöldspárga a szezon legáttörőbb ízét és a rességet, a zöldborsó pedig zsenge zöld labdacsaival csábít, addig a tárkony, mint meglepő hozzávaló felteszi az i-re a pontot.
A spárgás-baconös tésztához Andris sütőben pirította meg a baconszeleteket, majd azok kisült zsírjában ressre sütötte a zöldspárgadarabokat is. Közben kifőzte a tésztát, vajon pedig átforgatta a tárkonyt, amíg diós aromát nem kapott. Pici lisztet adott hozzá, majd a tej, a tejszín és a borsó is belekerült, később pedig a tészta és a sült spárgasípok is. Tetejére morzsált, sült bacon dukál!
További zöldspárgás receptek:
A "spárgás-baconös tészta" teljes receptjét mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!
Recept és fotók: Hering András
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több recept Hering Andrástól: