A spárga önmagában is igen különleges ízélményt nyújt, persze, ha szeretnénk ezt tovább fokozni, kiegészíthetjük, párosíthatjuk más alapanyagokkal, fűszerekkel és ízesítőkkel. Persze nem mindegy, mivel eresztjük össze a karakteres zöldséget: ahhoz, hogy ne nyomják el egymást, ne vesszenek össze az aromák, figyelmesen kell válogatnunk a spárgával együttműködő alapanyagokat. Az alábbiakkal sosem lesz gond, adjunk nekik egy esélyt!
Nézd meg galériánkban a spárgát kiegészítő ízeket, az alapanyagokért kattints a képre!
5 íz, amivel kóstold meg a spárgát idén tavasszal
Balzsamecet
A spárga mellett jól mutat minden, ami savanykás és fanyar, ez összességében tavasziasabbá teszi a belőle készült fogásokat – persze érdemes a szerény ételecetnél valami izgalmasabbat bevetni a főzéshez. A barna színű, édeskés felhangokkal frissítő balzsam kerüljön salátaöntetekbe, locsoljuk vele a párolt spárgaszálakat vagy csepegtessük krémlevesre.
Néhány isteni spárgás recept, bomba párosításokkal:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Tavaszi finomságok, ötletek és tippek várnak: