Íme a sajtos-szaftos spárgarakottas, ami citrusos morzsával rabolja a szíveket

Beindult a spárgaszezon, de nem tudod, mihez kezdj a harsány zöldséggel? Ne keress tovább: ez a krémes, sajtos rakottas a tökéletes módja a tavasz csúcsán beérő spárga elfogyasztásának.

Spárgaszezon idején, amikor az idővel küzdünk, és a vacsorának gyorsan az asztalra kell kerülnie, egy pikk-pakk, serpenyőben párolt spárgát nem lehet felülmúlni. De mi történik a többi estén, amikor az édes tavaszi alapanyagot díszes körettel szeretnénk ünnepelni? Olyankor kanyarodhatunk a spárgarakottas irányába: egy olyan recept ez ugyanis, amitől biztosan az egész asztal elájul majd.

Krémes spárgarakottas citromos zsemlemorzsával

Persze egy nem akármilyen spárgarakottasról van szó: amellett, hogy minden rubrikát kipipál, amitől klasszikus, komfortos rakottasnak számít, ugyanannyi újítást is hoz az asztalra.

Ezt leginkább egy apró csavarnak köszönheti: a tetején rengeteg citromhéjjal ízesített zsemlemorzsa díszeleg, ami egyrészt kiegészíti a selymes öntetet, mondhatni, játszik a gruyére sajtos szósszal, másrészt kordában is tartja az egész rakottast. Vibráló ízvilág jellemez minden falatot, kész tavaszi ünnep az egész.

Krémes spárgarakottas citromos zsemlemorzsával

Sokan kérdezhetik, hogy nem kell-e áztatni vagy megfőzni a spárgát sütés előtt. Megnyugtathatjuk őket: erre egyáltalán nincs szükség, mert a zöldség a rakottasban sül majd készre.

A rakott spárga 3 összetevője tökéletesen kiegészíti egymást: a ruganyos rakottasban spárga, krémes, sajtos szósz és ropogós zsemlemorzsa-feltét találkozik. Zöldségből a vastag spárga a legjobb választás, és két csokorra lesz szükség. Ezeket gazdag, krémes sajtszószban sütjük, fokhagymával, dijoni mustárral és szerecsendióval megspékelve. És hogy mindennek szép vége legyen, a vajasan aranybarna zsemlemorzsa-feltét fényes citromhéjjal borítja az összes rakott, ropogós falatot.

A spárgarakottas teljes receptjét mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Recept és fotók: Hering András

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több recept Hering Andrástól:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...