Egyszerű és gyors délutáni nasi lesz ez hétvégére, sőt, akár minden hétvégére, amíg tart a spárga szezonja. Higgyétek el, annyira eteti magát, hogy nem győzitek majd sütni őket!
Olyannyira szeretett leveles tésztánkba ezúttal sajt, pesztó meg aszalt paradicsom került a zsenge spárga mellé, de mehet bele minden, ami szerintetek illik hozzá, és a hűtőben vár a sorsára - innen a jelző: maradékmentő.
Ebben a szezonban nem lazítanak a Nosalty szakácsai, ha spárgáról van szó: készült már spárgás baconös tészta, ricottás-spárgás ravioli, hollandi mártásos, tojásos brunch, spárgarakottas, sültspárgás krémleves, sőt, extra spárgatorta is! Most pedig egy laza, gyors nassolnivalóval állt elő Flóra, ami csak úgy úszik a sajtban! Lássuk, hogy csináljuk:
A maradékmentő spárgás csavart elkészítése
Tekerjünk ki és nyújtsunk ki egy leveles tésztalapot, vágjuk 3-4 centis csíkokra, kenjük meg pesztóval vagy paradicsomszósszal, esetleg mustárral, amit kívánunk, majd csavarjuk a zöldspárgasípok köré a szószos tésztadarabkákat. Rakjuk őket tepsire, mehet a tetejükre szárított paradicsom darabokra vágva, zöldfűszerek, só, bors, sajtok, és zsupsz, sütőbe vele! Előmelegített 200°C-os sütőben kb. 15-20 percig sütjük, és kész is!
Maradékmentő spárgás csavart - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Szemezgess Flóra további receptjei közül: