A késő tavasz és kora nyár egyik legjobb zöldsége a spárga, melynek mindkét változatából – fehérből és zöldspárgából is – mennyei finom leves készíthető.
Sokan azt hihetik, hogy a spárga keményebb, sok esetben akár fás vége nem sok ételben használható fel, jó hír azonban, hogy a zöldség ezen része ugyanolyan értékes, mint a feje vagy a vékonyabb, zsengébb szára. Isteni leves készíthető ugyanis belőle, legújabb TikTok-videónkban Sára meg is mutatja nekünk, milyen egyszerűen.
@nosalty.hu Tudtátok, hogy fel lehet használni a spárgák végét? 🤤 #nosalty #cooking #tiktokhungary #asparagus ♬ original sound - 🫂
Amire szükséged lesz:
2 csomag zöldspárga (a letört, fás végük), 1 nagy db cukkini, 2 db burgonya, 2 db újhagyma, 2 evőkanál tejmentes margarin, 1.5 dl növényi tejszín (rizs), 6 dl, zöldség alaplé, só és bors ízlés szerint, 1 evőkanál citromlé (ízlés szerint)
A spárgák szárának végét hámozzuk meg, és vágjuk őket kis darabokra. Egy lábosban, a margarinon kezdjük el megfuttatni az apróra vágott újhagymát. Pár perc után mehet rá a kockára vágott burgonya, cukkini és spárgavég.
Pár percig pirítsuk őket, majd öntsük bele az alaplevet. Sózzuk-borsozzuk. Amikor megpuhultak a zöldségek, egy turmixbot segítségével pépesítsük az egészet.
Ezután mehet bele a növényi tejszín és ízlés szerint citromlé. Főzzük még össze egyszer az egészet, majd friss zöldborsócsírával és sült spárgával tálaljuk!
A zöldséges spárgakrémleves teljes receptjét ide kattintva nézheted meg, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók: Gerzsenyi Flóra
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni: