Leveles kabátba csomagoltuk a spárgát, répakrémlevest főztünk, melytől rögtön fütyülni fogsz

Ismét izgalmas dolgokkal foglalkoztunk: megünnepeltük a Föld napját környezetbarát ételekkel, elárultuk, hogyan készítsd el a zöldspárgát, és csodás tojásmentő süteményt készítettünk, mely egyenesen Kubából érkezett.

  1. Így csomagold leveles kabátba a zöldspárgát, hogy meg ne fázzon
    1.

    Így csomagold leveles kabátba a zöldspárgát, hogy meg ne fázzon

    A spárgaszezon csodálatos időszak, mi minden évben alig várjuk itt a szerkesztőségben. Tudjuk, hogy drága, és pont ezért meg is becsüljük, ha a kezeink közé kerül. Ezúttal rakjuk leveles tésztába baconnel (vagy anélkül), és faljuk két pofára!

  2. A krémes répaleves, melytől boldogan fütyörészel egész nap
    2.

    A krémes répaleves, melytől boldogan fütyörészel egész nap

    Hogy mennyire segít a fütyülés tudományának elsajátításában a répa, azt nem tudjuk pontosan, ez a krémleves azonban biztosan segít rávenni a gyerekeket arra, hogy egyenek több répát.

  3. Az 5 legegészségesebb halfajta, amit ehetsz
    3.

    Az 5 legegészségesebb halfajta, amit ehetsz

    Bár a halak alapvetően egészségesnek mondhatók, akadnak közülük olyanok, melyeket különösen gyakran kéne fogyasztanod az egészséged érdekében.

  4. Ma van a Föld napja – 9 étel, amivel te is tehetsz a bolygóért (VIDEÓVAL)
    4.

    Ma van a Föld napja – 9 étel, amivel te is tehetsz a bolygóért (VIDEÓVAL)

    A Föld napjának ötlete először 1969-ben pattant ki John McConnell fejéből egy UNESCO-konferencián. Az első Föld napját ugyan 1970. március 21-én tartották, egy hónappal később egy amerikai egyetemi hallgató, Denis Hayes megalapította a Föld Napja Hálózatot, azóta pedig ezen a napon minden évben a világ 175 országa tartja meg ezt a fontos eseményt.

  5. 5+1 tipp, hogy szűkös pénztárcával is egészségesen étkezz
    5.

    5+1 tipp, hogy szűkös pénztárcával is egészségesen étkezz

    Az infláció az egekben, a hatósági áras csirkefarhát és finomliszt pedig nem éppen a legegészségesebb – mit tegyen az ember, ha szeretné olcsón megúszni az egészséges étkezést?

  6. Így süsd és főzd a zöldspárgát, hogy pont jó legyen
    6.

    Így süsd és főzd a zöldspárgát, hogy pont jó legyen

    Bár még nem nagyon tűnnek fel a boltok és piacok standjain, de napok kérdése, hogy megjelenjenek és aztán hál istennek legalább másfél-két hónapra velünk is maradjanak a zöldspárga ízes és rendkívül sokrétűen elkészíthető, gyönyörű sípjai. Bár az ára jó ideig még igencsak borsos lesz, mutatunk pár elkészítési módot, amivel kihozhatod a legtöbbet ebből a csodás zöldségből.

  7. Az aktív széntől fekete lesz az étel, de jó ez nekünk?
    7.

    Az aktív széntől fekete lesz az étel, de jó ez nekünk?

    Egy ideje már nemcsak a szépia tintájával festik az ételeket, hanem az úgynevezett aktív szén is beszállt a gasztronómiába. De miért aktív, van-e egyéb élettani hatása az intenzív, de természetes festőhatása mellett, és egyáltalán ízt ad-e az ételekhez, italokhoz?

  8. Tojásmentő süti, avagy így készül a kubai „tiramisu" fahéjjal
    8.

    Tojásmentő süti, avagy így készül a kubai „tiramisu" fahéjjal

    Nálad is sok tojás maradt a nagy húsvéti sütés-főzés után? Ebbe a fahéjas sütibe egy csomót el tudsz sütni, próbáld ki!

  9. Ezért válaszd a római salátát a jégsaláta helyett
    9.

    Ezért válaszd a római salátát a jégsaláta helyett

    Míg néhány évvel ezelőtt itthon még a jégsaláta és a hagyományos fejessaláta volt a leggyakoribb salátaféle a standokon, mára előkelő helyre került a római saláta is, amely számos jellegzetessége miatt akár jobb is lehet, mint a megszokott testvérei.

  10. Így lesz tökéletes a sült csirkecomb Farkas Ricsi és Kerekes Sándor séfek szerint
    10.

    Így lesz tökéletes a sült csirkecomb Farkas Ricsi és Kerekes Sándor séfek szerint

    Alacsony zsírtartalma miatt a csirkemell az egyik legnépszerűbb húsrész, viszont a csirkecomb jóval ízesebb és a zamatosabb lesz, ha a megfelelő technikával készítjük. Séfek tanácsai következnek a tökéletes csirkecombhoz.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...