-
1.
Így csomagold leveles kabátba a zöldspárgát, hogy meg ne fázzon
A spárgaszezon csodálatos időszak, mi minden évben alig várjuk itt a szerkesztőségben. Tudjuk, hogy drága, és pont ezért meg is becsüljük, ha a kezeink közé kerül. Ezúttal rakjuk leveles tésztába baconnel (vagy anélkül), és faljuk két pofára!
-
2.
A krémes répaleves, melytől boldogan fütyörészel egész nap
Hogy mennyire segít a fütyülés tudományának elsajátításában a répa, azt nem tudjuk pontosan, ez a krémleves azonban biztosan segít rávenni a gyerekeket arra, hogy egyenek több répát.
-
3.
Az 5 legegészségesebb halfajta, amit ehetsz
Bár a halak alapvetően egészségesnek mondhatók, akadnak közülük olyanok, melyeket különösen gyakran kéne fogyasztanod az egészséged érdekében.
-
4.
Ma van a Föld napja – 9 étel, amivel te is tehetsz a bolygóért (VIDEÓVAL)
A Föld napjának ötlete először 1969-ben pattant ki John McConnell fejéből egy UNESCO-konferencián. Az első Föld napját ugyan 1970. március 21-én tartották, egy hónappal később egy amerikai egyetemi hallgató, Denis Hayes megalapította a Föld Napja Hálózatot, azóta pedig ezen a napon minden évben a világ 175 országa tartja meg ezt a fontos eseményt.
-
5.
5+1 tipp, hogy szűkös pénztárcával is egészségesen étkezz
Az infláció az egekben, a hatósági áras csirkefarhát és finomliszt pedig nem éppen a legegészségesebb – mit tegyen az ember, ha szeretné olcsón megúszni az egészséges étkezést?
-
6.
Így süsd és főzd a zöldspárgát, hogy pont jó legyen
Bár még nem nagyon tűnnek fel a boltok és piacok standjain, de napok kérdése, hogy megjelenjenek és aztán hál istennek legalább másfél-két hónapra velünk is maradjanak a zöldspárga ízes és rendkívül sokrétűen elkészíthető, gyönyörű sípjai. Bár az ára jó ideig még igencsak borsos lesz, mutatunk pár elkészítési módot, amivel kihozhatod a legtöbbet ebből a csodás zöldségből.
-
7.
Az aktív széntől fekete lesz az étel, de jó ez nekünk?
Egy ideje már nemcsak a szépia tintájával festik az ételeket, hanem az úgynevezett aktív szén is beszállt a gasztronómiába. De miért aktív, van-e egyéb élettani hatása az intenzív, de természetes festőhatása mellett, és egyáltalán ízt ad-e az ételekhez, italokhoz?
-
8.
Tojásmentő süti, avagy így készül a kubai „tiramisu" fahéjjal
Nálad is sok tojás maradt a nagy húsvéti sütés-főzés után? Ebbe a fahéjas sütibe egy csomót el tudsz sütni, próbáld ki!
-
9.
Ezért válaszd a római salátát a jégsaláta helyett
Míg néhány évvel ezelőtt itthon még a jégsaláta és a hagyományos fejessaláta volt a leggyakoribb salátaféle a standokon, mára előkelő helyre került a római saláta is, amely számos jellegzetessége miatt akár jobb is lehet, mint a megszokott testvérei.
-
10.
Így lesz tökéletes a sült csirkecomb Farkas Ricsi és Kerekes Sándor séfek szerint
Alacsony zsírtartalma miatt a csirkemell az egyik legnépszerűbb húsrész, viszont a csirkecomb jóval ízesebb és a zamatosabb lesz, ha a megfelelő technikával készítjük. Séfek tanácsai következnek a tökéletes csirkecombhoz.
Leveles kabátba csomagoltuk a spárgát, répakrémlevest főztünk, melytől rögtön fütyülni fogsz
Ismét izgalmas dolgokkal foglalkoztunk: megünnepeltük a Föld napját környezetbarát ételekkel, elárultuk, hogyan készítsd el a zöldspárgát, és csodás tojásmentő süteményt készítettünk, mely egyenesen Kubából érkezett.