-
1.
Leheletnyi orgona, fürjtojás és pisztácia – A tavaszi spárgasaláta, mely örök emlék marad
Ha a tavaszt ízekben lehetne meghatározni, az évszakot ennél jobban leíró ételt kerek e Földön nem találnánk. Harsogó spárga, snidling, fürjtojás és egy hihetetlenül különleges, mégis nagyon ízletes alapanyag, az orgona virága ad olyan ízélményt, amit örök életre megjegyzel, és amiért mostantól még jobban fogod várni a májusokat.
-
2.
Így lesz a legkrémesebb a gombapaprikás
Szépen megpirult gombaszeletek, ízgazdag, krémes szósz, friss tejföl és frissen aprított petrezselyem, nálunk így néz ki a legjobb gombapaprikás a nokedli mellett a tányéron.
-
3.
A kanári-szigeteki ráncos krumpli, amely dupla mártogatóssal megy mennybe
Akár egy klasszikus magyaros fogás neve is lehetne a ráncos krumpli, mégis egyenesen a Kanári-szigetekről érkezett asztalunkra: különleges sófűrdőt kapott, és két olyan ízbomba mártogatóst, hogy ezentúl le se kerülnek majd a repertoárodról!
-
4.
Sajttorta csupán 6 hozzávalóból? – Nézd meg legújabb TikTok-videónkat!
A sajttorta lehet egy bonyolult, gőzben sütött, toronymagas sütemény is, amit viszonylag könnyű elhibázni, és lehet egy végtelenül egyszerű, 6 hozzávalós, sütés nélküli édesség. Mi az utóbbit választjuk, és ti?
-
5.
Így készül (szerintünk) a tökéletes omlós és szaftos csirkemell
Csirkemellet JÓL készíteni nem a legkönnyebb dolog a világon, hiszen seperc alatt kiszáradhat. Ha azonban követed a tanácsainkat, garantáltan nem fogsz csalódni, hiszen szuper omlós és szaftos lesz!
-
6.
Őrölt és egész fűszer – így váltsd át őket egyszerűen
Az egész fűszer tagadhatatlanul jobb, mint az őrölt, hiszen aromásabb, erősebb és hatékonyabb. A legtöbb recept mégis por formájában kéri az ízesítőket, ezért tanuljuk meg most átváltani őket.
-
7.
Tegyél savanyúságot a főételekbe (a székelykáposztán túl is)
A savanyúság sokszor kíséri a főételeinket köretként, azonban olyan már ritkábban történik, hogy konkrétan belefőzzük az ételbe. Pedig nagyon sokat kihagyunk ezzel.
-
8.
A kelt tészta készítésének 4 fontos szabálya
A kelt tészta nagyon sok minden egyszerre: kellemes gyermekkori emlék, klasszikus megoldás vendégség esetére, és lássuk be, macerás, kényes konyhai szereplő. Nézzük most a tészta készítésének legfontosabb mozzanatait.
-
9.
Ez a spárgakrémleves kimondhatatlan nevű, de tökéletes francia változata
Ezúttal a franciák egyik alfa és omega levese, vichyssoise készült a konyhánkban, melybe némi csavarral spárgát raktunk, hogy sokkal szezonálisabb, májusibb, üdébb legyen.
-
10.
Így néz ki a szlovén szomszédoknál a bejgli, a krumplifőzelék és az omlett
A tőlünk délnyugatra fekvő Szlovénia egyre népszerűbb úticéllá vált az elmúlt években, mégpedig teljesen jogosan. A kis ország elképesztően sokszínű mind kulturális, mind természeti, mind gasztronómiai szempontból. Most ez utóbbit fogjuk megvizsgálni, három fogáson keresztül.
Királyi ételt készítettünk spárgából, orgonából és fürjtojásból, elárultuk a tökéletes omlós csirkemell receptjét
Elárultuk, hogyan lesz igazán krémes a gombapaprikásod, elhoztuk a ráncos krumpli receptjét a Kanári-szigetekről, és csupán 6 hozzávalóból készítettünk mennyei sajttortát, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolnod.