A finnek palacsintája, vagyis a pannukakku egy roppant praktikus recept: az összeállított tésztát tepsiben, sütőben süthetjük készre, nem kell órákig a serpenyő mellett strázsálni. A ...
A dutch baby névre hallgató palacsinta igen különleges édesség: serpenyőben sül, de a sütőben, és cseppet sem hasonlít egy klasszikus, lapos palacsintára. Helyette magas peremmel ...
Ha finom, ropogós hekket szeretnénk, akkor ez az étel remek választás. Nem kell olajban megsütni, hisz így is épp olyan nyálcsorgató sült halat kapunk.... :-))
Palacsintát a világ legkülönbözőbb pontjain sütnek az emberek, természetesen mindenhol más formában. A magyar klasszikustól a finn tepsis verzióig megannyi finomság közül választunk: lássuk a recepteket!
Zöldségek több formában is kerülnek ma az ebédlőasztalra: először a minestronét pakoljuk tele velük, majd a főételként szolgáló fasírtba is teszünk belőlük bőven. Az édes zárásról pedig egy áfonyás sportszelet gondoskodik.
Ugyan szép őszünk van, de a hideg csak be-bekúszik a napjainkba. Védekezhetünk ellene sállal-sapkával, meleg teával, vagy talán a módszerek leghatásosabbikával: ízletes és melengető komfortételekkel.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...