Te tudod, mi az a spagetticsirke?

Mielőtt az gondolnád, hogy a valamilyen furcsa, spagettitésztával készült csirkemelles fogásról van szó, eláruljuk: nem!

Egy érdekes kép járta be nemrégiben az internetet, melyen egy texasi édesanya egy igencsak bizarrul kinéző nyers csirkemellet mutat be. Alesia Cooper a Facebookra posztolta a felvételt, mely igencsak nagy vitát és undort keltett.

Te tudod, mi az a spagetticsirke?

A nő éppen a gyermekei vacsoráját főzte, megmosta a csirkemellet, ami gyakorlatilag szetesett a kezében, és bizarrul nyúlóssá, szálassá vált.

Nem voltam benne biztos, hogy posztoljam-e, de mivel nekem látnom kellett, ezért nektek is kell. Néhány hete vacsorát főztem a gyerekeimnek, és tisztítottam a húst, ahogyan általában szoktam, majd mikor visszamentem főzni, ez lett belőle. Szerintem ez műhús, de nem biztos. Azóta nem vettem csirkét

– írta a kép alá.

Természetesen a kommentelők azonnal az anyuka segítségére siettek, és elmagyarázták neki, hogy a képen látható jelenség neve „spagetticsirke”.

Mi az a „spagetticsirke”?

Ez a furcsa jelenség akkor jön létre, amikor a tenyésztett baromfikat rövid idő alatt természetellenesen nagyra növesztik. Ezeknek az állatoknak az izomszövetei gyakran nem kapnak elég oxigént, ami a rostok szétválását és zsinórosodását okozhatja.

Ennek ellenére a hús így is biztonságosan elfogyasztható, de előfordulhat, hogy a szokásosnál rágósabb lehet.

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...