Ki mondta, hogy a gofri csak édes lehet? Ha egy ráérős hétvégi reggelit tervezel, vagy flancolnál kicsit az esti vacsorával, akkor ez a sós waffel lesz a te recepted!
Néhány hete adtam magamnak egy kis kimenőt, és hétvégén elmentem egy nyugis reggelire az egyik közeli kávézóba, hogy a hétköznapi rohanás után kicsit lelassuljak, és rá tudjak hangolódni a hétvégére. Itt az étlaponsós gofrikegész hadára találtam, a lazacostól kezdve a sonkás-tojásosig - előbbit pedig ki is próbáltam.
Bevallom, az én fejemben a waffel eddig csupán édes verzióban létezett, de miért ne lehetne sósan is megcsinálni? Hiszen a kívül ropogós, belül puha tésztapárnácskák tökéletes kenyérhelyettesítők lehetnek egy ráérős, hétvégi brunch-on vagy akár egy villantós vacsorán is. De biztos, hogy akkor is be fogom vetni, amikor nincs itthon semmilyen pékáru, és lusta vagyok a boltig menni.
Hogy milyen feltétet pakoltok rá, az már rajtatok, illetve a hűtőtökön múlik. A már említett lazac-sajtkrém kombó egy kis kaporral, esetleg mustárral és valamilyen zöldséggel kiegészítve maga a puccparádé, pláne, ha tovább turbózzátokbuggyantott tojással. De készíthettek valamilyen húskrémet is, vagy egy instakedvenc avokádókrémeset.
Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...
Sütés nélküli nagyon finom kis desszert, és még nem is kerül sokba sem. Csak gondoltam egyet, mit is kéne készíteni, mivel kókuszreszelék mindig van idehaza......hát ezt találtam ki ...
A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...
A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Logikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Legyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...