Sós gofriból szendvics - ez még kenyér helyett is megállja a helyét!

Ki mondta, hogy a gofri csak édes lehet? Ha egy ráérős hétvégi reggelit tervezel, vagy flancolnál kicsit az esti vacsorával, akkor ez a sós waffel lesz a te recepted!

Néhány hete adtam magamnak egy kis kimenőt, és hétvégén elmentem egy nyugis reggelire az egyik közeli kávézóba, hogy a hétköznapi rohanás után kicsit lelassuljak, és rá tudjak hangolódni a hétvégére. Itt az étlaponsós gofrikegész hadára találtam, a lazacostól kezdve a sonkás-tojásosig - előbbit pedig ki is próbáltam.

Bevallom, az én fejemben a waffel eddig csupán édes verzióban létezett, de miért ne lehetne sósan is megcsinálni? Hiszen a kívül ropogós, belül puha tésztapárnácskák tökéletes kenyérhelyettesítők lehetnek egy ráérős, hétvégi brunch-on vagy akár egy villantós vacsorán is. De biztos, hogy akkor is be fogom vetni, amikor nincs itthon semmilyen pékáru, és lusta vagyok a boltig menni.
Hogy milyen feltétet pakoltok rá, az már rajtatok, illetve a hűtőtökön múlik. A már említett lazac-sajtkrém kombó egy kis kaporral, esetleg mustárral és valamilyen zöldséggel kiegészítve maga a puccparádé, pláne, ha tovább turbózzátokbuggyantott tojással. De készíthettek valamilyen húskrémet is, vagy egy instakedvenc avokádókrémeset.

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!