Még van néhány óránk az ünnepek előtti készülődésre, de azt nem sütéssel akarjuk tölteni? Használjunk belőle 7 percet, és a többit hagyjuk a hűtőre!
Az alábbi cikk elsősorban Bridget Jones-típusú nőknek, anyáknak szól, de aki nem érez sorsközösséget, azért annak is ajánlom a receptet, mert tényleg nagyon finom!
Már csak pár óránk van a karácsonyi lakoma előtt, és most derült ki, hogy nincs meg a karácsonyfatalp, apának nincs kivasalva az inge, elfelejtettük becsomagolni az ajándékokat, eltűntek a tavaly biztos helyre rejtett díszek, nem vettünk szaloncukrot. Ismerős? A karácsony tipikusan az az ünnep, aminek a megszokott menete, biztos lefolyása nagyon sok tényezőn áll vagy bukik, amikből ha egy is félrecsúszik, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy összedől a világ.
Amíg apa gumipókkal próbálja a könyvespolchoz kötözni a fenyőt, és a gyerekek közben a lehullott tűlevelekkel böködik őt, ezzel is megkönnyítve a dolgát, állapítsuk meg, hogy az inget kivasalni nem létfontosságú, az ajándékoknak keressünk díszszatyrokat, a fennmaradó időnket pedig tervezzük újra egy pohár bor társaságában. Ilyenkor jöhet jól, ha a megtervezett zserbó/ Rigó Jancsi/ bejgli helyett összedobhatunk valami nagyon gyorsat, ami azért megállja a helyét az ünnepi asztalon, még ha - legyünk őszinték - nem is lesz annak legragyogóbb dísze.
Ebben az esetben ideális választás Váncsa István receptje, az Ugráló nagypapa. Gőzöm sincs, hogy miért ez a neve, talán mert nagyon finom, vagy mert a papa is el tudná készíteni, annyira egyszerű? Mindkettő igaz lehet. A recepthez lényegében csak gesztenyemasszára, csokira és vajra van szükség, ha ízesítetlen gesztenye lapul a fagyasztónkban, akkor még némi cukorra, rumra vagy rumaromára is. Ha mindez megvan, akkor innentől 5 perc munka vár ránk, aztán még egy óra a hűtőre is, az eredmény pedig egy fantasztikusan krémes, lágy sütiféleség lesz, ami épp eléggé tömény ahhoz, hogy sokat már ne kívánjunk belőle a több fogásos vacsi után.
Ami engem illet, a gumipók a fa törzsén, a vasalatlan ing, a rögtönzött csomagolás vagy a szedett-vetett díszítés egyáltalán nem tompítja a karácsony fényét. Sőt, sok egyéb mellett ezektől lesz igazán a sajátom. A biztonság kedvéért azért tárazok a fagyasztóba gesztenyemasszát, mert az előre nem tervezett sütielégetés egy pillanatra bármikor ki tud billenteni az előbbi harmonikusnak tűnő állapotból.
Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...
Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...
Kopogtat az ajtónkon a zimankó, készüljünk fel rá egészséges fogásokkal. Az alábbi vitaminsaláták például tele vannak ízes, színes és harsány alapanyagokkal, amelyek még a szervezettel is jót tesznek.
Mit kapunk, ha főtt burgonyát és lisztet összegyúrunk? Az egyszerű válasz e kérdésre természetesen a gnocchi lenne (vagy a nudli, de ebbe most ne menjünk bele), azonban ha bonyolítani szeretnénk kicsit a dolgokat, nézzük meg, hogy mégis milyen arányban kell ezeket az alapanyagokat vegyítenünk ahhoz, hogy a végeredmény tényleg a lehető legfinomabb legyen!
Ma egy kókusztejtől lágy lencselevest készítsünk, ami után pont elegendő egy téli ízeket idéző diós céklasaláta, s így még a különleges gyömbérkenyér is elfér a gyomrunkban.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...