A brie-sajt és az áfonyalekvár leveles kosárkában olvadt eggyé

Mindig nehéz egy gyors, mégis finom kóstolót összedobni, ami olyan népszerű, hogy egyből elfogy a tálcáról. Ez a brie-sajtos falatka garantáltan az egyik legszuperebb vendégváró, hiszen tartalmas, pikk-pakk elkészül, és minden megvan benne, hogy az új kedvenc legyen.

Íme az új petíciónk: brie-sajtos kosárkát minden vendégnek! Lepd meg őket (és magadat is) ezekkel a sós harapnivalókkal, ha már unod a több órás készülődést az összejövetelek előtt. Csak pár perc összedobni, és akár frissen, a sütőből kivéve is landolhat az asztalon. A hozzávalókat könnyen variálhatjuk, készülhet az általunk kedvelt lágyabb sajttal, bármilyen gyümölcslekvárral és szabadon válaszható diófélével.

Brie-sajtos kosárkák - RECEPT ITT!

Recept a kosárkákhoz:

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta, 50 g vaj, 200 g áfonyalekvár, 100 g brie sajt, 50 g dió, só ízlés szerint, 1 ek rozmaring

Hozzávalók a kosárkákhoz - RECEPT ITT

Elkészítés:

A brie-t pár percre berakjuk a fagyasztóba, hogy könnyebben tudjuk szeletelni.
A leveles tésztát felszeleteljük 6x4-es cikkekre. Eközben egy muffinsütőformát kikenünk vajjal.

A muffinformákat kitömjük a leveles tészta egyik felével.

A kosárkákba beletesszük a felkockázott brie-sajtot, egy kiskanál áfonyalekvárt, megsózzuk, rászórjuk a feltört diót, majd mind a 12 darabot befedjük a tészta másik felével.

Kosárkák frissen a sütőből - RECEPT ITT!

Ezt a réteget is megtöltjük a sajttal, a lekvárral, sóval, dióval, majd a tetejét megszórjuk egy kevés rozmaringgal.

Előmelegített 180°-os sütőbe rakjuk 20 percre.

Amint elkészültek, kivesszük a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd óvatosan kiemeljük őket a formákból. Tálalhatjuk őket melegen, de hideg harapnivalóként is megállják a helyüket.

Lesd meg a videón, hogy készülnek a kosárkák:

A brie-sajtos kosárkák receptjét itt találod. Készítsd el, és lepd meg vele a vendégeket!

Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...