Íme az új petíciónk: brie-sajtos kosárkát minden vendégnek! Lepd meg őket (és magadat is) ezekkel a sós harapnivalókkal, ha már unod a több órás készülődést az összejövetelek előtt. Csak pár perc összedobni, és akár frissen, a sütőből kivéve is landolhat az asztalon. A hozzávalókat könnyen variálhatjuk, készülhet az általunk kedvelt lágyabb sajttal, bármilyen gyümölcslekvárral és szabadon válaszható diófélével.
Recept a kosárkákhoz:
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta, 50 g vaj, 200 g áfonyalekvár, 100 g brie sajt, 50 g dió, só ízlés szerint, 1 ek rozmaring
Elkészítés:
A brie-t pár percre berakjuk a fagyasztóba, hogy könnyebben tudjuk szeletelni.
A leveles tésztát felszeleteljük 6x4-es cikkekre. Eközben egy muffinsütőformát kikenünk vajjal.
A muffinformákat kitömjük a leveles tészta egyik felével.
A kosárkákba beletesszük a felkockázott brie-sajtot, egy kiskanál áfonyalekvárt, megsózzuk, rászórjuk a feltört diót, majd mind a 12 darabot befedjük a tészta másik felével.
Ezt a réteget is megtöltjük a sajttal, a lekvárral, sóval, dióval, majd a tetejét megszórjuk egy kevés rozmaringgal.
Előmelegített 180°-os sütőbe rakjuk 20 percre.
Amint elkészültek, kivesszük a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd óvatosan kiemeljük őket a formákból. Tálalhatjuk őket melegen, de hideg harapnivalóként is megállják a helyüket.
Lesd meg a videón, hogy készülnek a kosárkák:
A brie-sajtos kosárkák receptjét itt találod. Készítsd el, és lepd meg vele a vendégeket!
Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket is készítsd el: