6 plusz alapanyag, amit a sós aprósütik tésztájába rejthetsz

Sós aprósütiket egész évben készítünk, azonban ilyenkor, az ünnepek közeledtével bizony egyre gyakrabban kerülnek elő a receptek. Azért is, hogy ne unjunk rájuk, de egy kicsit az elegánsabbá tétel céljával is, keverjük a tésztájukba az alábbi izgalmakat!

Pogácsák, masnik, perecek, stanglik és egyéb sós aprósütik illatoznak langyosan a papírszalvétával kibélelt kosárban: ez már az ünnep előszele… vagy csak egy hétköznapi vendégségé – tulajdonképpen a „miért” nagyrészt mindegy, inkább a „hogyan” fontos, ha sós aprósütik készítéséről beszélünk. Hiszen sülhet a vajas tészta a recept szerint, hagyományosan is, vagy egy kicsit izgalmasabban, az alábbi kiegészítőkkel.

Nézd meg galériánkban a sós aprósütik tésztáját kiegészítő alapanyagokat!

Ezek a receptek példát mutatnak:

Krémsajtos rudacska fél óra alatt

Ha nem vágysz másra, csak épp valami ropogós falatokra, akkor ez a neked való recept, hipp-hopp, és már is a kezedbe veheted, és nasizhatsz. Történt velem is ugyanez, csak ropogtatni ...

Pestos keksz

Barátnőmet vártam, és a bor mellé sütöttem gyorsan ezt a kekszet, amit újévi jókívánság gyanánt kínálhatunk barátainknak, ismerőseinknek.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Izgalmas, formabontó és kreatív konyhai ötletek várnak:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...