Sorra esnek el a kedvenc helyeink, zárnak a romkocsmák és éttermek

Nem is kell mondani, mi a szomorú tendencia oka, mindenki tudja. A járványhelyzet sajnos egyre több vendéglátósnál teszi be a kaput, sokan végleg bezártak.

Szomorú hónapok vannak a hátunk mögött, a járvány legnagyobb vesztesei pedig sajnos az éttermek, kocsmák, vendéglátóhelyek illetve hotelek. Hiába állt át sokuk a házhoz szállításra, ez sem nyújtott mindenkinek kielégítő megoldást, így sorra születnek a döntések a (végleges?) bezárásokról. A Portfolio cikke összeszedett pár kultikus, magyar- és turistakedvenc helyet, ami sajnos (egyelőre biztos) nem folytatja tovább.

Három budapesti éttermet kérdeztünk meg, hogyan folytatják az új intézkedések után

Bajban a Kazinczy utca és a bulinegyed

Bezár és lebontásra, majd átépítésre kerül a Kazinczy utca jó néhány épülete, így például a turisták egyik nagy kedvence, az Ellátó Kert romkocsma, de az ugyancsak ebben az utcában található Táncművészeti Főiskola egykori épületére, sőt, a 23., 25., 27. és 29. szám alatti, viseltes állapotban lévő ingatlanokra is hasonló sors vár.

Wichmann

Sokakat érintett érzékenyen a valódi kultuszhely, a szintén az utcában levő Wichmann-kocsma bezárása 2018 nyarán, azonban még ezt a szomorúságot is tetőzi a mostani hír, ami teljes lebontásról és hotelépítésről szól – az olimpiai ezüst- és bronzérmes, kétszeres európai bajnok kenus, Wichmann Tamás 1987-ben nyitott kiskocsmája helyére azóta a Moto Pizza települt, ami nemrég budai egységgel is bővült, kérdés, ők meddig bírják, szurkolunk!

A Wichmann kocsma egykor

Ugyanitt, a Kazinczy utca Kőleves nevezetű étterme is bezárt – ők jelenleg (elvileg) átmenetileg, de nem működnek.

A novemberi szigorítások további áldozatai:

Átmenetileg bezárt többek között az Akvárium, a Neverland, az A38, az Ötkert, az ELLÁTÓház, Instant-Fogas, a Doboz, Living Room vagy a Symbol nevezetű szórakozóhely is.

Kiadó, eladó

A cikk felfed néhány újonnan kiadásra illetve eladásra kínált szórakozóhelyet vagy vendéglátóhelyet is, ez alapján árulják például a II. kerületi Marxim kocsmát, kiadnák a Ferenciek terén levő, nagy múltú Jégbüfé cukrászdát vagy a Liget Clubot is.

Szomorú, szürreális helyzet ez, reméljük, hamar visszaáll minden a régi kerékvágásba!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...