Természetes, hogy a melegben mindenki hűs italra vágyik, mivel még esténként is fülledt a levegő. Ha viszont nem került időben hűtőbe a sör, akkor sokan mielőbb orvosolni akarják ezt a mélyhűtő használatával. Ez a módszer, azonban nem a legjobb ötlet. Mi most eláruljuk, miért ne hűtsd a sört a fagyóban!
Több oka is van annak, amiért nem érdemes fagyasztóban lehűteni a sört
Az egyik ilyen, hogy a mínuszos levegő és a szobahőmérsékletről való hirtelen váltással még a sör ízét is csorbíthatjuk. A Beer Syndicate blog végzett egy kísérletet, amelyben az ízlelőtesztelőknek egy nem fagyasztott sört és egy olyan sört adtak, amelyet két órára a fagyasztóba tettek, majd kivettek.
Azt találták, hogy a tesztelők az esetek 75%-ában képesek voltak azonosítani a fagyasztott sört.
Kivéve a mélyhűtőből nem olyan íze lesz, mint a „hűtős" lehűtéssel. Sokkal tompább lesz az íze, vagyis kevésbé lesz aromás és még a szénsav is megcsappan a dobozban.
Közismert, ha üveget teszünk a fagyasztóba az felrobbanhat, ezért üveges sört végképp nem érdemes a mínuszban pihentetni, mert balesetveszélyes.
Ha még túl is éli a palack, legyen az üveg vagy fémdoboz, akkor is nagy az esélye, hogy a nyitófüle letörik, mielőtt kinyitottuk volna vele a sört.
Még több friss hír: